ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

 

1-2/4 Στα μονοπάτια των Μετεώρων– Β.Δ.1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Μετέωρα – Καστράκι.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «Γαλλία» και στο camping «Βράχος» σε αντίσκηνα και τροχόσπιτα.

 Από το camping, μετάβαση στη μονή Αγίου Νικολάου (Αναπαυσά), κατόπιν κυκλική πορεία μέσα και γύρω από τους πέτρινους γίγαντες των Μετεώρων: ανάβαση από παλιό καλντερίμι προς τις μεγάλες μονές Μεταμόρφωσης και Βαρλαάμ, πορεία σε μονοπάτι προς τις ακατοίκητες μονές Αγίου Δημητρίου και Υπαπαντής και γύρω από τους εντυπωσιακούς βράχους Καμπάνα, Δισκοπότηρο κ.ά. με κατάληξη στο camping.

 Ώρες πορείας: 3.

Κυριακή: Μετάβαση στο πλάτωμα της Μονής Μπάντοβα, όπου θα δούμε τα παλιά ασκηταριά στον θεόρατο βράχο Πυξάρι, και κατόπιν ανάβαση στο πλάτωμα της βελόνας Αδράχτι ανάμεσα στους τεράστιους βράχους Μεγάλη Αγιά, Άλυσος και Σουρλωτή.

Συνέχιση με κυκλική πορεία γύρω από τον επιβλητικό ιστορικό βράχο Άγιο Πνεύμα και ανάβαση στο μεγάλο πλάτωμα, που βρίσκεται στα 2/3 του ύψους του.

Ώρες πορείας: 3.

Φαγητό στην Καλαμπάκα και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση με προκαταβολή από: 4/3

Αρχηγός/οί : Γιάννης Τζίμας, Φρόσω Νίττη

 

9/4  Ύδατα Στυγός – Β.Δ.2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 γιά Ακράτα – Σόλο.

Πορεία προς Καστράκι και ανάβαση μέσα από πυκνό ελατόδασος στη θέση Πρώτα Ταμπούρια. Στην συνέχεια, πορεία κάτω από την εντυπωσιακή ορθοπλαγιά της Νεραϊδόραχης με κατάληξη στο διάσελο λίγο πριν από τα Ύδατα.

Επιστροφή από τα ίδια, φαγητό στην ταβέρνα του Κυρ-Γιώργη στο Σόλο και αναχώρηση για Αθήνα.

Ώρες πορείας: 6. ΥΔ: 600μ.

Δήλωση από: 28/3

Αρχηγός/οί : Νίκος Σταμπολίδης

13/4 – 17/4  Πάσχα στην Ικαρία – Β.Δ.1

M. Πέμπτη 13/4: Συνάντηση στον Πειραιά και αναχώρηση στις 16:00 για Ικαρία. Άφιξη στον Εύδηλο στις 22:50 και μεταφορά στο χωριό Αρμενιστής, όπου και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

M. Παρασκευή 14/4: Προώθηση στο χωριό Χριστός. Πορεία μέσα σε υπέροχο πευκοδάσος με βιοποικιλότητα, πράσινες ρεματιές και καλντερίμια. Στάση στη διάσημη και πανέμορφη Μονή Θεόκτιστης για λουκουμάδες, συνέχιση της πορείας και κατάληξη στο χωριό Κάμπος. Ώρες πορείας: 4-5.

Παρακολούθηση επιταφίου στον Χριστό Ραχών και φαγητό στο χωριό.

Μ. Σάββατο 15/4: Πορεία από το χωριό Πετροπούλι προς τη Ν πλευρά του νησιού, μέσα από το πανάρχαιο δάσος βελανιδιάς του Ράντη, και κατάληξη στο χωριό Μαγγανίτης. Πορεία με έντονες εναλλαγές τοπίου αλλά και συναισθημάτων. Καιρού επιτρέποντος, επίσκεψη στη διάσημη παραλία Σεϋχέλλες.

Ώρες πορείας: 4.

Μεταφορά στο χωριό της Ακαμάτρας, όπου και γεύμα σε εστιατόριο. Αργά το βράδυ, Ανάσταση στον Χριστό Ραχών και παραδοσιακή μαγειρίτσα σε εστιατόριο.

Κυριακή του Πάσχα 16/4: Πορεία από τον Αρμενιστή προς το χωριό Προφήτης Ηλίας περνώντας από τις τοποθεσίες Πλατανίδι, Άγιος Δημήτριος, Αη Γιάννης και καταρράκτης Ραξούνια. Κατάληξη στο χωριό Χριστός Ραχών και συμμετοχή στο παραδοσιακό «Μνημόσυνο», στην αίθουσα της κοινότητας, με εορταστικό γεύμα.

Ώρες πορείας: 3-4.

Δευτέρα του Πάσχα 17/4: Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Κάμπου και στην αρχαία εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Βόλτα στον Εύδηλο περιμένοντας το πλοίο. Αναχώρηση στις 16.00 και άφιξη στον Πειραιά στις 22:45.

Δήλωση με προκαταβολή από: 13/3

Αρχηγός/οί : Βαρβάρα Βλαβιανού

 

23/4  Μονοπάτια του Μαινάλου: Κανελλάκια – Ζυγοβίστι. – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 06:30 για Ελάτη Αρκαδίας. Από την τοποθεσία Κανελλάκια στην καρδιά του Μαινάλου κοινή πορεία με τον ΕΟΣ Τρίπολης προς το χωριό Ζυγοβίστι μέσα από ελατόφυτα μονοπάτια και ξέφωτα.

 Ώρες πορείας 5. ΥΔ: 400μ.

Δήλωση από: 17/4

Αρχηγός/οί : Ιωάννα Πολύδερα

Παρ.-Δευτ. 28/4 – 2/5  Κρήτη: Πρωτομαγιά στα φαράγγια του Ρεθύμνου – Β.Δ.1

Παρασκευή: Αναχώρηση με το βράδινο πλοίο από Πειραιά για Σούδα.

Σαββάτο: Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Μετάβαση με το πούλμαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο κάστρο της Απτέρας. Περιήγηση στον χώρο και αναχώρηση μέσω Μουρνιών για το χωριό Κατωχώρι. Από εκεί πορεία στο φαράγγι του Δίκταμου.

Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 400μ. ΒΔ: 1.

Μετά το τέλος της πορείας μετάβαση στη παραλία Κυανή Ακτή για φαγητό και μπάνιο και κατόπιν στο Ρέθυμνο για τη διανυκτέρευση.

Κυριακή: Μετάβαση στο Κουρταλιώτικο φαράγγι. Κατάβαση των 262 σκαλοπατιών για την είσοδο στο φαράγγι κοντά στους καταρράκτες – πηγές και κατόπιν πορεία μέσα στο ποτάμι. Ώρες πορείας: 3. ΒΔ: 1+.

Στη συνέχεια μετάβαση στη Μονή Πρεβέλης για επίσκεψη και μπάνιο στην παραλία Πρέβελης με το φοινικόδασος. Το μεσημέρι μετάβαση στο παράλιο χωριό Πλακιάς και φαγητό στο χωριό Μαριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ρέθυμνο.

Δευτέρα: Μετάβαση στο χωριό Βελονάδο και πορεία στο πρώτο φαράγγι.

 Ώρες πορείας: 2. ΒΔ: 1.

Κατόπιν, πορεία στον δημόσιο δρόμο και είσοδος στο δεύτερο φαράγγι, έξω από το χωριό Βιλανδρέδο, με κατάληξη στην Αργυρούπολη. Φαγητό στις ταβέρνες με τα τρεχούμενα νερά και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ρέθυμνο.

Τρίτη: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μετάβαση για επίσκεψη στο φρούριο της Φορτέτζα και στη συνέχεια στο χωριό Αρμένοι με τους 200 υστερομινωικούς τάφους. Επιστροφή προς το Ρέθυμνο για το χωριό Χρωμοναστήρι. Εκεί πορεία στο φαράγγι των Μύλων μέχρι το χωριό Ξηρό.

 Ώρες πορείας: 2. ΒΔ: 1.

Στη συνέχεια προώθηση στο χωριό Πατσός για χαλαρή πορεία στο ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγ. Αντωνίου. Φαγητό δίπλα στο φαράγγι και αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας. Άφιξη στον Πειραιά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δήλωση με προκαταβολή από: 22/3

Αρχηγός/οί : Βαρβάρα Βλαβιανού

Κράτα το