ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 

1/12 Αίγινα – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση από Πειραιά για Αίγινα με το πλοίο της γραμμής (η ακριβής ώρα θα γνωστοποιηθεί όταν οριστικοποιηθούν τα δρομολόγια). Από το λιμάνι, προώθηση με πούλμαν στην Πέρδικα και ανάβαση στο Ελλάνιο όρος (532μ.) με την εντυπωσιακή θέα στον Σαρωνικό. Κατά τη πορεία, επίσκεψη στα δρακόσπιτα του νησιού και τις αρχαίες σουβάλες, υπόσκαφους ταμιευτήρες ομβρίων. Κατάβαση στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ελλανίου Διός και στο καταφύγιο περίθαλψης αγρίων ζώων (σε αυτό το σημείο, δυνατότητα διακοπής της πορείας για όποιον/αν επιθυμεί να επιστρέψει στην Αίγινα). Ανάβαση στο οροπέδιο με το Καστρομονάστηρο της Χρυσολεόντισσας και επίσκεψή του. Κατάβαση στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου και προώθηση με πούλμαν στον Ναό της Αφαίας για επίσκεψή του, εάν ο χρόνος το επιτρέψει. Μετάβαση στην πόλη της Αίγινας για φαγητό και επιστροφή με το τελευταίο πλοίο στον Πειραιά. ΩΠ 6, ΥΔ 600μ.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από: 18/11

Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης

8/12 Λιμνή Τσιβλού – Κλουκινοχώρια – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ακράτα – Λίμνη Τσιβλού. Πορεία από μονοπάτι και δασικό δρόμο προς το χωριό Περιστέρα. Στην συνέχεια, πορεία προς τα ριζά της κορυφής Νεραϊδόραχη και ανάβαση μέσα από ελατόδασος στη θέση Πρώτα Ταμπούρια με όμορφη θέα στην αγέρωχη ορθοπλαγιά της Νεραϊδόραχης. Κατάβαση από Καστράκι στο Σόλο. ΩΠ 6, ΥΔ 550μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 27/11

Αρχηγός: Νίκος Σταμπολίδης

11/12 Γενική Συνέλευση ΠΟΑ (επαναληπτική)

Τετάρτη: 20:00 στα Γραφεία του ΠΟΑ

15/12 Μονοπάτι Μαινάλου Ελάτη – Μυλάοντας – Βυτίνα – Νυμφασία – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ελάτη Αρκαδίας. Από την τοποθεσία Παλιοχώρι πορεία στο μονοπάτι του Μαινάλου, δίπλα στον ποταμό Μυλάοντα. Μετά από σύντομη στάση στην Βυτίνα, πορεία και κατάληξη στην πανέμορφη Νυμφασία. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ 400μ.

Δήλωση συμμετοχής από:  9/12

Αρχηγοί: Χρήστος Χρυσάφης, Ιωάννα Πολύδερα

21-28/12 Χριστούγεννα: Βαρνούντας – Πρέσπες – Εθνικό Πάρκο Pelister Βόρειας Μακεδονίας – Β.Δ. Χ1 & Χ2

(βλέπε νέο πίνακα βαθμών δυσκολίας)

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Φλώρινα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Κυριακή: Προώθηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας και πορεία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι προς την κορυφή Κίρκο (2155μ.) με καταπληκτική θέα στις λίμνες των Πρεσπών. Κατάβαση από άλλη διαδρομή προς το μοναστήρι της Αγ. Τριάδας Πισοδερίου. Επιστροφή στη Φλώρινα νωρίς το απόγευμα. ΩΠ 5, ΥΔ 600, ΒΔ Χ1.

Δευτέρα: Μετάβαση στην περιοχή των Πρεσπών με περιήγηση στα χωριά Ψαράδες και Αγ. Γερμανός, καθώς και στο νησάκι του Αγ. Αχίλλειου, με τα ερείπια των βυζαντινών εκκλησιών. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Φλώρινα, για να απολαύσουμε το έθιμο Κόλιντα Μπάμπω με το άναμμα τεράστιων φωτιών στους δρόμους της πόλης.

Τρίτη: Προώθηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας και πορεία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι προς την κορυφή Δεσποτικό (2334μ.), την ψηλότερη του Βαρνούντα. Επιστροφή από άλλη διαδρομή προς το χωριό Κρατερό. ΩΠ 8,ΥΔ 900μ, ΒΔ Χ2 (απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός). Εναλλακτική πρόσθετη διαδρομή προς την κορυφή Λούτζερ (1929μ.). ΩΠ 3, ΥΔ 400μ., ΒΔ Χ1. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα) κι εγκατάσταση στον ορεινό ξενώνα Molika στην καρδιά του εθνικού πάρκου Pelister της Βόρειας Μακεδονίας. Η κουραστική βραδιά θα κλείσει με το εορταστικό δείπνο των Χριστουγέννων.

Τετάρτη: Από το ξενοδοχείο, πορεία προς την ψηλότερη κορυφή Pelister (2601μ.), με καταπληκτική θέα στη Μεγάλη Πρέσπα. Επιστροφή από τα ίδια ΩΠ 8, ΥΔ 1200μ., ΒΔ Χ2 (απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός). Εναλλακτικά, μικρές διαδρομές σε μονοπάτια μέσα στο εθνικό πάρκο.

Πέμπτη: Μετάβαση στο χωριό Nizhepole και ανάβαση στην αλπική λίμνη Γκολέμι. Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 8, ΥΔ 1100μ., ΒΔ Χ2 (απαραίτητος χειμερινός εξοπλισμός). Εναλλακτικά, μικρές διαδρομές σε μονοπάτια μέσα στο εθνικό πάρκο.

Παρασκευή: Αναχώρηση για το χωριό Δροσοπηγή Φλώρινας. Πορεία στο μονοπάτι Ε4 με κατάληξη στο περίφημο χωριό Νυμφαίο. ΩΠ 5, ΥΔ 300μ., ΒΔ Χ1. Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης Αρκτούρος και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την γραφική κωμόπολη Σιάτιστα, όπου και η διανυκτέρευση.

Σάββατο: Επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από: 12/11

Αρχηγός Γιάννης Δημητράκης

21/12 Canyoning: Φαράγγι Μύλων, Γεράνεια Όρη – canyoning 2.1.Ι

Στενό φαράγγι με μικρές τεχνικές καταβάσεις, η μεγαλύτερη 25μ. Ιδανικό για μια πρώτη επαφή με το canyoning. Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο (2-1-Ι)

Διάρκεια κατάβασης: 5 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακίνηση: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Αλεποχωρίου.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 12/12

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Κοτσώρης