ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

4-6/12 Όλυμπος: Λιβάδι – Κίτρος (2418μ.) – Βουλγάρα (1683μ.) – Τίταρος (1839μ.) – Β.Δ. 2 ή 3 & 2

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για το ξακουστό βλαχοχώρι του Ολύμπου, το Λιβάδι. Διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές.

Σάββατο:
Ομάδα Α: Από το δρόμο με κατεύθυνση προς Κατερίνη, ανάβαση στην κορυφή Βουλγάρα (1683μ.) διασχίζοντας την κορυφογραμμή της, με μοναδική θέα προς τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου. Επιστροφή από άλλη διαδρομή στον Κοκκινοπλό. ΩΠ 7, ΥΔ 800μ., ΒΔ 2.
Ομάδα Β: Προώθηση στον Κοκκινοπλό και ανάβαση με μεγάλη κλίση στην κορυφή Κίτρος (2418μ.), με την εξαιρετική θέα προς τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου. Επιστροφή στον Κοκκινοπλό από τα ίδια ή, αν υπάρξει χρόνος, από τη χαράδρα της Σταλαγματιάς. ΩΠ 9, ΥΔ 1350μ., ΒΔ 3.
Και οι δύο ομάδες, φαγητό στον Κοκκινοπλό και επιστροφή στο Λιβάδι.

Κυριακή: Από παλιό μονοπάτι, ανάβαση μέχρι τον Προφήτη Ηλία και, στη συνέχεια, ακολουθώντας τη ράχη, ανάβαση μέχρι την ψηλότερη κορυφή του Τίταρου (1839μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο Λιβάδι. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 750μ., ΒΔ 2.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 11/11

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Γεύση Φωστηροπούλου

13/12 Λιβαδειά – Λαφύστειο Όρος – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07.00 για Λειβαδιά. Από το γήπεδο της Λιβαδειάς, πορεία από χωματόδρομο και γραφικό μονοπάτι μέχρι την κορυφή με πολύ ωραία θέα στα γύρω βουνά. Στη συνέχεια, πορεία από χωματόδρομο και μονοπάτι με κατάληξη στο εκκλησάκι της Ιερουσαλήμ, που είναι σκαρφαλωμένο μέσα στα βράχια, πάνω από την Λιβαδειά. Κατάβαση στις Πηγές της Κρύας στην Λιβαδειά. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4-5,ΥΔ +/- 500μ.

Δήλωση συμμετοχής από 2/12

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

20/12 Β. Εύβοια: διάσχιση στο Καντήλι – Β.Δ. 3

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Τρούπι Ευβοίας (225μ.). Πορεία προς Καλή Πηγή και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (780μ.) μέχρι τη θέση Αγνάντι (1000μ.), με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, ανάβαση προς το Πέρασμα του Χρυσαετού και τη Στρουγγίτσα (1236μ.), την ψηλότερη κορυφή του όρους Καντήλι, με την περιμετρική θέα στο Αιγαίο, τον Ευβοϊκό, όλα τα βουνά της Εύβοιας (Δίρφη, Ξεροβούνι, Ευβοϊκό Όλυμπο, Πυξαριά, Κτυπά, Ξηρόν Όρος, Τελέθριο) και την εντυπωσιακή ακτογραμμή του Βόρειου Ευβοϊκού. Συνέχιση της πορείας κατά μήκος της κορυφογραμμής προς διάσελο Δρακότουρλας – Κούβερλου και κατάβαση από μονοπάτι προς Ξυλαγκαθόρεμα, με κατάληξη στο χωριό Δαφνούσα (250μ.). ΩΠ 7, ΥΔ 1000μ. Εάν υπάρξει χρόνος, σύντομη στάση για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση συμμετοχής από 9/12

Αρχηγός: Νίκη Παπασταθοπούλου

24-27/12 Χριστούγεννα στο Νότιο Πήλιο – Β.Δ. 1

Πέμπτη: Αναχώρηση στις 17:00 για το χωριό Λαύκος στο Νότιο Πήλιο, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Παρασκευή: Προώθηση στο ιστορικό χωριό Προμύρι και πορεία μέσα σε εντυπωσιακή ρεματιά μέχρι τη παραλία του Πλατανιά. ΩΠ 2,5, ΥΔ -300μ., Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα, από το παλιό καλντερίμι, κατάβαση στη Μηλίνα και επιστροφή από άλλο μονοπάτι/καλντερίμι στον Λαύκο. ΩΠ 3, ΥΔ -/+300μ. Το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο.

Σάββατο: Προώθηση στο παράλιο χωριό Κόττες. Ανηφορική πορεία μέχρι το χωριό Τρίκερι, ΩΠ 1, και κατάβαση στο ψαροχώρι της Αγ. Κυριακής. Επιστροφή στο Τρίκερι και περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό. Το μεσημέρι, προώθηση στο λιμανάκι του Αλογόπορου και, αν ο καιρός το επιτρέψει, μετάβαση με βάρκα στο νησάκι Παλιό Τρίκερι. Περιήγηση στο νησί και στο Μοναστήρι της Παναγίας. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Κυριακή: Προώθηση στην Αργαλαστή, το κεφαλοχώρι του Νότιου Πηλίου, και σύντομη περιήγηση. Κατηφορική πορεία σε παλιό καλντερίμι μέχρι το Λεφόκαστρο, στην ακτή του Παγασητικού κόλπου. Προώθηση στον Βόλο για φαγητό και, νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για Αθήνα. ΩΠ 2,5, ΥΔ -300μ.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 1/12

Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα