ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

 

7/2 Κίρφη (1560μ.) – Β.Δ. X1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ζεμενό. Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Κίρφης, το Ξηροβούνι (1560μ.) και κατάβαση στο Δίστομο. Διαδρομή μέσα από ελατόδασος. Η Κίρφη χωρίζεται από τον Ελικώνα από τον κάμπο του Δίστομου, ενώ, από τον Παρνασσό, από την κοιλάδα που σχηματίζει ο Πλείστος ποταμός. ΩΠ 6, ΥΔ +800 -1100μ.

Δήλωση συμμετοχής από 28/1

Αρχηγοί: Διονύσης Κουκουλάς, Λάζαρος Κουλπούζης.

12-14/2 Τζουμέρκα – Β.Δ. 1

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Γιάννενα, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Σάββατο: Προώθηση, μέσω γέφυρας Τσιμόβου και χαράδρας Αράχθου, στον οικισμό Κέδρος. Πορεία προς καταρράκτες Καζάνια, τους οποίους θα θαυμάσουμε από μακριά, και κατόπιν ανάβαση από το παλιό μονοπάτι των αγωγιατών και στη συνέχεια από χωματόδρομο σε πευκόφυτη περιοχή, στην κορυφή Λάπατα (1350μ.), με υπέροχη θέα προς τα Τζουμέρκα, την Πίνδο, το Περιστέρι και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, με τη πόλη και τη γραφική λίμνη Παμβώτιδα. Συνέχιση της πορείας από χωματόδρομο μέσα σε καταπληκτικό ελατόδασος και κατάληξη στο Πετροβούνι, το χωριό του Κατσαντώνη. Φαγητό σε ταβέρνα του χωριού και επιστροφή στα Γιάννενα. ΩΠ 5,ΥΔ + - 400μ.

Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Ελληνικό για επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Παπαγιάννη και κατόπιν στο χωριό Πλάκα. Πορεία προς το πρόσφατα αναστηλωμένο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, κατόπιν από χωματόδρομο προς τη Μονή Μουχουστίου και στη συνέχεια από μονοπάτι στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου με καταπληκτική θέα στη χαράδρα του Αράχθου. Επιστροφή από τα ίδια, φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και αναχώρηση για Αθήνα. ΩΠ 4, ΥΔ +/-200μ.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 19/1

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

21/2 Περδικούλα – Λίμνη Δασίου – Μεσαία Τρίκαλα – Β.Δ. X1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Πορεία σε ωραίο μονοπάτι μέσα σε ελατόδασος μέχρι την κορυφή Περδικούλα, με την πανοραμική θέα. Κατάβαση στην γραφική λίμνη Δασίου και στη συνέχεια, από δασικό δρόμο και μονοπάτι,κατάληξη στα Μεσαία Τρίκαλα. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ 500μ.

Δήλωση συμμετοχής από 11/2

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

21/2 Μεγάλη Ζήρια – Β.Δ. Χ2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Ζήριας. Πορεία σε δασικό δρόμο μέχρι την αρχή της βόρειας ράχης της Ζήριας. Ανάβαση, από τη ράχη με την υπέροχη θέα προς το Χελμό και τα βουνά της Ρούμελης, στην κορυφή Σημείο (2374μ.), την ψηλότερη της Βόρειας Πελοποννήσου. Κατάβαση από την κλασική διαδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 7, ΥΔ 900.

Δήλωση συμμετοχής από 11/2

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

28/2 Πεζοπορία στη Δίρφη – Β.Δ. Χ1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Άνω Στενή. Ανάβαση από το μονοπάτι Σ1 μέσα σε πυκνό ελατόδασος στις παρυφές της Δίρφης μέχρι το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου του ΕΟΣ Χαλκίδας (1120μ.), με εκπληκτική θέα σε δύο θάλασσες, τις Σποράδες και τον επιβλητικό ορεινό όγκο των κορυφών της Δίρφη. ΩΠ4, ΥΔ 700μ. Επιστροφή με το πούλμαν στην Άνω Στενή για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση συμμετοχής από 18/2

Αρχηγός: Σαμουήλ Αμάρ

28/2 Δίρφη (1743μ.) – Β.Δ. Χ2

Κυριακή: Aναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Άνω Στενή. Από τη Ράχη Συκά, πορεία προς το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου του ΕΟΣ Χαλκίδας (1120μ.) και ανάβαση από την κλασική διαδρομή στην υψηλότερη κορυφή (Δέλφι, 1743μ.). Κατάβαση από το κεντρικό λούκι προς την πλευρά του Αιγαίου με κραμπονάζ και χρήση πιολέ. ΩΠ 5-6. ΥΔ 660μ. Επιστροφή με το πούλμαν στην Άνω Στενή για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: κραμπόν, πιολέ (απαραίτητη η εξοικείωση με τη χρήση τους).

Δήλωση συμμετοχής από 18/2

Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης