ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

4/2 Αρτεμίσιο (1771μ.) – Β.Δ.2 & 5

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το γραφικό χωριό Καρυά Αργολίδας. Πορεία μέσα από μονοπάτι μέχρι την Νεραϊδόβρυση. Από εκεί:
Πεζοπορική ομάδα: Επιστροφή από τα ίδια. Ώρες πορείας: 4. ΥΔ: 600μ. ΒΔ: 2.
Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή Αρτεμίσιο (1771μ.) και επιστροφή από τα ίδια. Ώρες πορείας: 6. ΥΔ: 1000μ. ΒΔ: 2 ή 5 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).

Εξοπλισμός: Κραμπόν, πιολέ (πιθανή χρήση).

Δήλωση από: 29/1

Αρχηγοί: Μάκης Κακολύρης, Σαμουήλ Αμάρ

10/2 Ζήρεια: Ορειβασία – Ορειβατικό Σκι – Β.Δ. 5

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 με προορισμό το οροπέδιο της Ζήρειας. Από εκεί θα ακολουθήσουμε την βόρεια ράχη μέχρι την ψηλότερη κορυφή Σημείο 2374μ. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε μέσα από τη ρεματιά της Φαρμακίλας κι από το οροπέδιο της Σκαφιδιάς θα κατεβούμε μέχρι την Γκούρα. Ώρες πορείας:8. ΥΔ. 900μ.

Δήλωση από: 1/2

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης, Άλκης Τερτσέτης

11/2 Φαράγγι Ροδόκαλου Οίτης – canyoning 3-3-II

Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στα Λουτρά Υπάτης. Κατάβαση του φαραγγιού Ροδόκαλος, που βρίσκεται στο καταπράσινο βουνό της Οίτης, κρυμμένο μέσα σε έλατα και φυλλοβόλες βελανιδιές. Όμορφο φαράγγι με κρυστάλλινα νερά, καταπληκτική θέα και, στο τελικό του τμήμα, έναν ατμοσφαιρικό καταρράκτη 45 μέτρων, με δυνατότητα παράκαμψης για όσους δεν επιθυμούν την κατάβασή του. Κατά τη διάσχιση του Ροδόκαλου θα πραγματοποιηθούν 30 καταβάσεις σε σχοινί (ραπέλ). Ώρες κατάβασης: 5 (απαιτείται πεζοπορία 30’ για την προσέγγιση της εισόδου του φαραγγιού).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στοιχειώδης φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 5/2

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

17-19/2 Απόκριες – Καθαρά Δευτέρα στα Ιωάννινα – Β.Δ.1,2 ή 5

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Ιωάννινα. Άφιξη στις 12:00 περίπου και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος, ένα από τα μεγάλα σπήλαια, με υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αν ο χρόνος το επιτρέψει, επίσκεψη στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων, για περιήγηση και φαγητό. Το βράδυ, ελεύθερο πρόγραμμα στη βραδινή ζωή της πόλης.

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:30 για το χωριό Λιγκιάδες (940μ.), το μπαλκόνι προς την πόλη και τη λίμνη. Πορεία από ορεινό χωματόδρομο μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Ιωαννίνων (1290μ.). Από εκεί:
Πεζοπορική ομάδα: Επιστροφή από τα ίδια στους Λιγκιάδες. Ώρες πορείας: 2,5. ΥΔ. 350μ. ΒΔ: 1
Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή του όρους Μιτσικέλι (1810μ.) με εξαιρετική θέα προς τα περισσότερα βουνά της Ηπείρου. Επιστροφή από τα ίδια στους Λιγκιάδες. Ώρες πορείας: 6. ΥΔ: 870μ. ΒΔ: 2 ή 5 σε χιονόστρωση.
Το βράδυ περιήγηση στα δρώμενα με τις μεγάλες φωτιές (τζαμάλες), στις γειτονιές της πόλης, όπου γίνεται τρικούβερτο γλέντι με μουσική, φασουλάδα, κρασί, σουβλάκια και ηπειρώτικες πίττες. Ξεφάντωμα με σκωπτικούς σατυρικούς χορούς και πειράγματα μεταμφιεσμένων. Ένα έθιμο από την τουρκοκρατία, που ξυπνούσε τον πόθο για τη λευτεριά.

Καθαρά Δευτέρα: Αναχώρηση στις 08:00 και προώθηση στο χωριό Βραδέτο (1340μ.), στο κεντρικό Ζαγόρι. Πορεία προς την τοποθεσία Μπελόη, το μπαλκόνι με την υπέροχη θέα προς όλη τη χαράδρα του Βίκου. Επιστροφή στο χωριό και καφές στην πλατεία. Ώρες πορείας: 2. Κατόπιν κατάβαση της περίφημης Σκάλας του Βραδέτου, ενός από τα καλύτερα διατηρημένα φιδογυριστά μονοπάτια–καλντερίμια της Ηπείρου. Ώρες πορείας: 1. ΥΔ: -250μ. ΒΔ:1. Επιστροφή στην Αθήνα, με στάση για κούλουμα στο παραθαλάσσιο Μενίδι, στις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Δήλωση με προκαταβολή από: 16/1

Αρχηγοί: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, Γιάννης Τζίμας

19/2 Καθαρά Δευτέρα: Φαράγγι Λεπίδας Πάρνωνα – canyoning 4-3-I

Καθαρά Δευτέρα: Μετάβαση με ιδιωτικά στο Άστρος Κυνουρίας. Κατάβαση του φαραγγιού της Λεπίδας, ενός από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια του Πάρνωνα, με μοναδική φυσική ομορφιά, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καθώς και δύο ατμοσφαιρικούς μεγάλους καταρράκτες 45 και 70 μέτρων. Ώρες κατάβασης: 4.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Γνώση κολύμβησης, προηγούμενη εμπειρία κατάβασης τουλάχιστον ενός τεχνικού φαραγγιού.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 8/2

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

24/2 Δίρφη: Πεζοπορία – Ορειβασία – 0ρειβατικό Σκι – Β.Δ.1 & 5

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για το διάσελο της Γλυφάδας. Από εκεί:
Πεζοπορική ομάδα: Κατάβαση–διάσχιση του φαραγγιού της Αγάλης. Ώρες πορείας: 4. ΥΔ. -1000μ. ΒΔ: 1.
Ορειβατική ομάδα και ομάδα ορειβατικού σκι: Ανάβαση από τη ράχη του Ίταμου στην κορυφή της Δίρφης (Δέλφι, 1743μ.) και κατάβαση από την κλασική διαδρομή προς το καταφύγιο και το διάσελο.

Ώρες πορείας: 6. ΥΔ: 800μ. ΒΔ ορειβατική ομάδας: 5.

Δήλωση από: 15/2

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Ράνια Χατζηδάκη

28/2 Νότια Αφρική – Διασχίζοντας τα Βουνά του Δράκου

Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών – παρουσίαση Νίκος Τόδουλος

Ένα οδοιπορικό στη νοτιότερη χώρα της αφρικανικής ηπείρου, γνωστή για την ποικίλη τοπογραφία της, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη βιοποικιλότητα και την πολιτιστική πολυμορφία.