ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

 

12/1 Φαράγγι Καταφύκι – Σπήλαιο Φράχθι – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Φούρνοι Αργολίδας. Επίσκεψη στο σπήλαιο Φράχθι με τα εντυπωσιακά ευρήματα του πιο παλαιού οικισμού στην Ευρώπη. Επιστρέφοντας στο χωριό, πορεία σε δασικό δρόμο μέχρι την είσοδο του φαραγγιού Καταφύκι και κατόπιν, από μονοπάτι, πορεία μέσα στο εντυπωσιακό φαράγγι με κατάληξη από ασφαλτόδρομο στην Ερμιόνη. ΩΠ 4, ΒΔ 1.

Δήλωση συμμετοχής από: 7/1

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

18/1 Canyoning: Φαράγγι Μαρουσώς Αναβρυτής Ταϋγέτου – Κοπή Πίτας – canyoning 2.2.Ι

Πρόκειται για ανοικτό φαράγγι, τεχνικά και αισθητικά ενδιαφέρον, με εύκολη πρόσβαση και μικρή δυσκολία. Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο (2-2-Ι). Διάρκεια κατάβασης: 3 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακίνηση: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην πόλη της Σπάρτης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 8/1

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

19/1 Κοπή πίτας ΠΟΑ – Λίμνη Δασίου – Καρυά – Β.Δ. X1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και το χιονοδρομικό κέντρο στο οροπέδιο της Ζήρειας. Πορεία προς τη λίμνη Δασίου και το χωριό Καρυά. ΩΠ 5. ΥΔ +300μ., –400μ. Φαγητό και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΟΑ σε ταβέρνα της Καρυάς.

Δήλωση συμμετοχής από: 9/1

Αρχηγός: ΔΣ

19/1 Κοπή πίτας ΠΟΑ – Ζήρεια (2374μ.) – Β.Δ. X2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και το χιονοδρομικό κέντρο στο οροπέδιο της Ζήρειας. Ανάβαση στην κορυφή της Ζήρειας (2374μ.) από την κλασική διαδρομή με επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 7, ΥΔ 900μ. Φαγητό και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΟΑ σε ταβέρνα της Καρυάς.

Δήλωση συμμετοχής από: 9/1

Αρχηγός: ΔΣ

26/1 Κνημίδα – Αέρας – Γιαννάκη – Άλογο – Β.Δ. 2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Πορεία σε εντυπωσιακό μονοπάτι μέσα στο φαράγγι του Μεγάλου Ρέματος μέχρι τα οροπέδια της Κνημίδας και την κορυφή Αέρας. Στη συνέχεια πορεία σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια προς το μπαλκόνι Γιαννάκη με τη μοναδική θέα στα Καμένα Βούρλα, τον Μαλιακό κόλπο και τη Β. Εύβοια και κατάληξη τη θέση Άλογο. Προώθηση στα Καμένα Βούρλα για φαγητό ή θερμό λουτρό στις πηγές Κουνιαβίτη. ΩΠ 7, ΥΔ 900μ.

Δήλωση συμμετοχής από: 15/1

Αρχηγοί: Διονύσης Κουκουλάς, Λάζαρος Κουλπούζης