ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

 

1-2/7 Canyoning στον Όλυμπο: Φαράγγι Ορλιά – Β΄ τμήμα, φαράγγι Αγίας Κόρης  Canyoning 3.3.ΙΙ, 3.3.ΙΙ

Τα όμορφα φαράγγια του Ολύμπου Ορλιάς και Αγία Κόρη, με μεγάλη επισκεψιμότητα, χαρακτηρίζονται από διάφανα νερά, μεγάλες φυσικές τσουλήθρες και πυκνή βλάστηση, συνθέτοντας ένα τοπίο μοναδικό, έναν επίγειο παράδεισο.

Διάρκεια καταβάσεων: Φαράγγι Ορλιά - Β’ τμήμα: 5 ώρες.

\Φαράγγι Αγίας Κόρης: 5 ώρες. Διαμονή σε σκηνές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Γνώση κατάβασης σε σχοινί (ραπέλ), καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης. Κατασκηνωτικός εξοπλισμός.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 22/6

Υπεύθυνοι κατάβασης: Γιώργος Αγγελόπουλος, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

 

15/7 – 16/7  77η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση

Θα πραγματοποιηθεί στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και η διαδρομή της θα κατευθυνθεί στην κορυφή Πιπερίτσα (1998μ.). Διοργάνωση ΣΕΟ Φλώρινας.

Πληροφορίες στη γραμματεία του ΠΟΑ και στο www.poa.gr από αρχές Ιουνίου.

 

22/7 – 6/8  Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο. Ένα ταξίδι-μύθος. Η μεγάλη σιβηρική διαδρομή, η μακρύτερη συνεχόμενη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, που συνδέει τη Μόσχα με τις ρωσικές επαρχίες της Άπω Ανατολής μέσω της Νότιας Σιβηρίας.

Με αφετηρία τη ρωσική πρωτεύουσα, περνά μέσα από το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, διασχίζει τα Ουράλια Όρη, που χωρίζουν την Ευρώπη με την Ασία, συνεχίζει μέσα από τάιγκα και τις στέπες της Σιβηρίας και τελειώνει στις ρωσικές επαρχίες της Άπω Ανατολής, στο Βλαδιβοστόκ, στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού.

 Η κατασκευή του άρχισε ταυτόχρονα και από τα δύο άκρα το 1891 με εντολή του τσάρου Αλέξανδρου Γ’, ο οποίος αποφάσισε να ενώσει τη Σιβηρία από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι τα Ουράλια (σύνορο Ευρώπης–Ασίας) και ολοκληρώθηκε το 1916.

Ένα ρομαντικό ταξίδι 9.000 χιλιομέτρων, όνειρο πολλών ταξιδευτών, αποτελεί πραγματικά ένα ταξίδι ζωής.

Aναλυτικό πρόγραμμα στο www.poa.gr

Αρχηγός/οί : Νίκος Τόδουλος

Δήλωση με προκαταβολή από: 9-15/1

 

13/7 – 23/7  Πεζοπορική – ορειβατική διάσχιση Κεντρικών Πυρηναίων

Μια 12ήμερη πεζοπορική-ορειβατική διάσχιση των κεντρικών Πυρηναίων από καταφύγιο σε καταφύγιο και μέσα από γραφικά γαλλικά και ισπανικά χωριά.

Θα περάσουμε από τα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Ευρώπης στο Gavarnie, το εντυπωσιακό πέρασμα Breche de Roland, το μοναδικό φαράγγι της Ordesa, δεκάδες πανέμορφες λίμνες και το βάραθρο Forau de Aigualluts, ενώ η ορειβατική ομάδα θα ανέβει και στις 3 ψηλότερες κορυφές των Πυρηναίων: Monte Perdido (3355μ.), Porets (3369μ.) και Pico Aneto (3404μ).

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Συνάντηση γνωριμίας και παρουσίαση στις 8/3 στα γραφεία του ΠΟΑ.

Αρχηγός/οί : Γιάννης Δημητράκης

Κράτα το