ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

7-8/7 Καρπενήσι – φαράγγια Ροσκάς και Μαύρης Σπηλιάς – canyoning 3-3-II

Σάββατο: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο Καρπενήσι. Ένα γεμάτο πρόγραμμα στη μαγευτική Ευρυτανία, με καταβάσεις σε δυο από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας. Η Ροσκά και η Μαύρη Σπηλιά έχουν καταπράσινη πυκνή βλάστηση, υπέροχα χρώματα, υδάτινες κουρτίνες, στενά τμήματα, λίμνες με κρυστάλλινα νερά και φυσικές τσουλήθρες που μας προδιαθέτουν για παιχνίδι. Η εξόρμηση περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα από τα ξακουστά αξιοθέατατης Ευρυτανίας, το Πάντα Βρέχει, με διάσχιση τμήματος του Κρικελλοπόταμου (rivertrekking). Μικρής δυσκολίας (3.3.IΙ).

Διάρκεια καταβάσεων: Φαράγγι Ροσκάς: 4 ώρες, επιστροφή από το Πάντα Βρέχει (rivertrekking): 45΄. Φαράγγι Μαύρης Σπηλιάς: 3 ώρες συν πεζοπορία 20΄. Διαμονή σε δωμάτια στο Μεγάλο χωριό ή, ιδανικά λόγω απόστασης από το φαράγγια, σε σκηνές στη Ροσκά (στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται κατασκηνωτικός εξοπλισμός).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 28/6

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

10-24/7 Δολομίτες: Alta Via 2

Η διάσχιση του Ψηλού Δρόμου Νο.2 των Δολομιτών συγκαταλέγεται στα ωραιότερα trekking της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Πορείες ανάμεσα σε επιβλητικές κι απότομες κορυφές, πάνω σε χαώδεις ορθοπλαγιές, γίνονται εφικτές σε μερικά σημεία χάρις στις σιδηρές οδούς (via ferrata), που καταλήγουν σε μερικά από τα ωραιότερα καταφύγια της Ευρώπης. Διαδρομή 13 ημερών που απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες, με ανάλογη αντοχή αλλά και γνώση στη χρήση εξοπλισμού via ferrata. Προαιρετικά θα ανεβούμε και σε 5 κορυφές, συμπεριλαμβανόμενης και της ψηλότερης των Δολομιτών, της Marmolada.

Λεπτομερές πρόγραμμα στα γραφεία του ΠΟΑ και στο www.poa.gr.

Συνάντηση γνωριμίας, παρουσίαση πλήρους προγράμματος και δήλωση συμμετοχής: 7/2.

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

20/7-3/8 Μαδαγασκάρη

Ένα πλούσιο, πρωτότυπο και συναρπαστικό ταξίδι με εξερευνητικό χαρακτήρα σε μια χώρα–μωσαϊκό από κουλτούρες, ήθη και έθιμα 18 φυλών, το όνειρο κάθε ταξιδευτή. Θα δούμε τα μοναδικά δένδρα μπαομπάμπ, τα άγνωστα κατάφυτα τροπικά Παγκαλόνες, γεμάτα λεμούριους, το δάσος της βροχής Περινέ και πολλά άλλα συναρπαστικά.

2-7/8 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΙΟ

Δίνεται η ευκαιρία για ολιγοήμερη  επέκταση του ταξιδιού στον ονειρεμένο Μαυρίκιο, αυτή τη μικρή κουκκίδα γης στα νοτιοανατολικά της Μαδαγασκάρης. Ένα παραμυθένιο τοπίο στο αρχιπέλαγος Μασκαρένιας, αγκαλιασμένο από μια θάλασσα γεμάτη κοράλλια, σημείο συνάντησης τόσο διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών και εθνικοτήτων, όπως οι Κρεολοί, οι Μαδαγασκαριανοί, οι Ινδομαυρικιανοί και οι Αφρικανοί. Η μαυρικιανή κουζίνα είναι γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά. Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι η πιο ολοκληρωμένη εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς στο νησί.

Λεπτομερές πρόγραμμα στα γραφεία του ΠΟΑ και στο www.poa.gr.

Δήλωση συµµετοχής στον αρχηγό της εξόρμησης Νίκο Τόδουλο (κινητό 6972926910 – ntodoulos@yahoo.gr). Οριστικοποίηση µε την κατάθεση της προκαταβολής στον ΠΟΑ µέχρι τις 15/1.

Αρχηγός: Νίκος Τόδουλος

21-22/7 Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση

Θα πραγματοποιηθεί στο όρος Κόζιακας. Διοργάνωση ΣΟΧ Τρικάλων.

Πληροφορίες στη γραμματεία του ΠΟΑ και στο www.poa.gr. από αρχές Ιουνίου.