ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

2/6 – 5/6  Αγίου Πνεύματος: Όρη Βάλτου – Λίμνη Κρεμαστών

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00, μέσω Ρίου, για Νέο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, όπου και η διανυκτέρευση σε ξενώνα ή σε αντίσκηνα.

Σάββατο: Προώθηση στο Παλιό Χαλκιόπουλο.

Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση από το παλιό μονοπάτι προς την κορυφή Κουρουμπλιά (1500μ.) της Καλάνας. Επιστροφή στο Παλιό Χαλκιόπουλο μέσω Αγ. Ανδρέα με φοβερή θέα στη λίμνη Κρεμαστών. Συνέχιση της πορείας προς το μαγεμένο πλατανόδασος και τον καταρράκτη της Γκούρνας μέχρι το Νέο Χαλκιόπουλο.

Ώρες πορείας: 8. ΥΔ: 1200. ΒΔ: 3.

Πεζοπορική ομάδα: Από το Παλιό Χαλκιόπουλο ανάβαση προς το σπήλαιο του Αγ. Ανδρέα με θέα στη λίμνη Κρεμαστών και επίσκεψη στο σπήλαιο με τα εντυπωσιακά πετρώματα. Επιστροφή από τα ίδια στο Παλιό Χαλκιόπουλο.

Ώρες πορείας: 4. ΥΔ: 350μ. ΒΔ: 1.

Κυριακή: Μετάβαση στη Βαλαώρα μέσω της γέφυρας της Τατάρνας για επιβίβαση σε κανό. Τετράωρη πανέμορφη βόλτα στη λίμνη με κατάληξη στις εκβολές του Γρανιτσιώτικου ρέματος. Από εκεί πεζοπορία μέσα στο εντυπωσιακό Γρανιτσιώτικο φαράγγι για 1,5 ώρα. Επιστροφή στο Νέο Χαλκιόπουλο.

Δευτέρα: Μετάβαση στο χωριό Αρωνιάδα για κυκλική πορεία στο όρος Ζυγός μέσα από πανέμορφο δρυοδάσος. Ανάβαση στην κορυφή Ταμφλόρ (850μ.) με θαυμάσια θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο και την Αμφιλοχία.

Ώρες πορείας: 4. ΥΔ: 500μ. ΒΔ: 1.

Αρχηγός/οί : Βαρβάρα Βλαβιανού

Δήλωση με προκαταβολή από: 2/5

 

3-5/6 Αγ. Πνεύματος: Φαράγγια Ροσκάς και Μαύρης Σπηλιάς Ευρυτανίας  - Canyoning 3.3.ΙΙ, 2.1.Ι

Κατά το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος θα πραγματοποιηθούν δύο καταβάσεις σε φαράγγια της μαγευτικής Ευρυτανίας, τη Ροσκά και τη Μαύρη Σπηλιά.

Πρόκειται για δύο από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας, με καταπράσινη πυκνή βλάστηση, όμορφα χρώματα, στενά τμήματα, υδάτινες κουρτίνες, λίμνες με κρυστάλλινα νερά και φυσικές τσουλήθρες, που μας προδιαθέτουν για παιχνίδι.

Επίσης, θα επισκεφτούμε ένα από τα ξακουστά φυσικά αξιοθέατα της Ευρυτανίας, το Πάντα Βρέχει, διασχίζοντας ένα τμήμα του Κρικελλοπόταμου.

Η διαδρομή που θα μας οδηγήσει στα φαράγγια είναι εκπληκτική, με το μεγαλείο της φύσης να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διάρκεια καταβάσεων: Φαράγγι Ροσκάς: 5 ώρες.

Επιστροφή από το Πάντα Βρέχει (river trekking): 45’.

Φαράγγι Μαύρης Σπηλιάς: 3 ώρες. Πεζοπορία πρόσβασης: 20’.

Μετακίνηση με ιδιωτικά μέσα και διαμονή σε καταλύματα στο Μεγάλο Χωριό ή, ιδανικά, σε σκηνές στη Ροσκά.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Γνώση κατάβασης σε σχοινί (ραπέλ), καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης. Κατασκηνωτικός εξοπλισμός.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 25/5

Υπεύθυνοι κατάβασης: Γιώργος Αγγελόπουλος, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

 

10/6 – 11/6  Δρυοδάσος Φολόης – καταρράκτες Νεμούτας – Β.Δ.1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Αρχαία Ολυμπία, όπου και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Πορεία μέσα από το δρυοδάσος της Φολόης από παλιό μονοπάτι και είσοδος στο εντυπωσιακό φαράγγι των Κενταύρων με πλάτος που δεν ξεπερνά τα 2-3 μέτρα και ύψος 10-15 μέτρων σε μήκος περίπου 1 χλμ. Έξοδος από το φαράγγι προς το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης.

Ώρες πορείας: 4. ΥΔ: 300. ΒΔ: 1.

Κυριακή: Αναχώρηση για το χωριό Νεμούτα Ηλείας. Κατάβαση από κατάφυτο μονοπάτι με οργιαστική βλάστηση στο φαράγγι του Χαρατσαρίου με τους 12 καταρράκτες του ποταμού Ερύμανθου. Στάση διάρκειας 1-1,5 ώρας για κολύμπι στις υπέροχες λίμνες που σχηματίζουν οι καταρράκτες. Δυνατότητα επιστροφής με αγροτικά στη Νεμούτα (ομάδα εύκολης πορείας).

Ώρες πορείας: 2,5-3. ΒΔ: 1.

Συνέχιση της πορείας μέσα στο φαράγγι του Άμπουλα (ομάδα δύσκολης πορείας).

 Ώρες πορείας: 5 (συνολικά). ΒΔ: 1,5+.

Αρχηγός/οί : Πηνελόπη Παρασκευοπούλου

Δήλωση από: 8/5

17/6 – 18/6  Μικρό Πάντα Βρέχει – Τριανταφυλλιά Παναιτωλικού – Β.Δ.3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Προυσσό Ευρυτανίας. Πριν από το χωριό, αποβίβαση και κατάβαση προς το φαράγγι του Μικρού «Πάντα Βρέχει». Διάσχιση του φαραγγιού και ανάβαση από μονοπάτι μέχρι το χωριό Τόρνος. Εγκατάσταση στην πλατεία του χωριού και διανυκτέρευση σε αντίσκηνα ή υπνόσακους σε στεγασμένο χώρο.

Ώρες πορείας: 3. ΥΔ: 200μ. ΒΔ: 1.

Εξοπλισμός: Δεύτερα παπούτσια για τη διάσχιση του φαραγγιού.

Κυριακή: Από πανέμορφο μονοπάτι μέσα στη ρεματιά με τα γεφυράκια και τον νερόμυλο, ανάβαση μέχρι το χωριό Καστανιά. Από εκεί πορεία στη ράχη και ανάβαση μέχρι την Τριανταφυλλιά, την ανατολικότερη κορυφή του Παναιτωλικού. Από το μονοπάτι των Προσκυνητών κατάβαση μέχρι το μοναστήρι του Προυσσού.

Ώρες πορείας: 8. ΥΔ: 1100μ. ΒΔ:3.

Αρχηγός/οί : Γιάννης Δημητράκης

Δήλωση από: 6/6

23/6 – 25/6 Νυχτερινή ανάβαση στην Αστράκα (2436μ.) – διάσχιση Γκαμήλας – Β.Δ.4

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Γιάννενα – Μικρό Πάπιγκο (980μ.). Νυχτερινή ανάβαση στην Αστράκα (2436μ.). Ώρες πορείας: 6. Μετά το ξημέρωμα, κατάβαση στη λούτσα Ρομπόζη (1980μ.) για ύπνο σε αντίσκηνα δίπλα στη λίμνη, κοντά σε πηγή.

Ώρες πορείας: 1,5.

Σάββατο: Το μεσημέρι, προαιρετική ανάβαση στη Γκαμήλα Ι (2497μ.), ψηλότερη κορυφή της Τύμφης, και διάσχιση της κορυφογραμμής προς Γκαμήλα ΙΙ (2490μ.) μέχρι το πέρασμα του Καρτερού (2306μ.), με κατάληξη στη λούτσα Ρομπόζη για τη διανυκτέρευση.

Ώρες πορείας: 5.

Κυριακή: Ανάβαση μέχρι το πέρασμα του Καρτερού και κατάβαση (πιθανά χιόνια) στις απόκοσμες Κοπάνες. Στη συνέχεια, πορεία προς το Σάδι της Μύγας (1460μ.) και την Ι.Μ. Στομίου για προσκύνημα (εδώ έζησε κάποιο διάστημα της ζωής του ο αγιορείτης μοναχός π. Παΐσιος). Κατάβαση στο γεφύρι της Κόνιτσας (600μ.) και επιστροφή στην Αθήνα.

Ώρες πορείας: 9-10.

Προσοχή: Ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός θα μεταφέρεται από τους συμμετέχοντες.

Εξοπλισμός: 2 ιμάντες, 1 κορδονέτο και 1 καραμπίνερ ασφαλείας (για το πέρασμα του Καρτερού). Κατασκηνωτικός εξοπλισμός. Φαγητό για το Σάββατο και τη μισή Κυριακή.

Αρχηγός/οί : Γιώργος Σιδηράς

Δήλωση από: 12/6

Κράτα το