ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

 ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

2-3/6 Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα

Η συνάντηση απευθύνεται σε παλιούς και νέους αναρριχητές, μέλη του ΠΟΑ και αποφοίτους σχολών αναρρίχησης. Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα.

Δήλωση από: 29/5

3/6 Μυστράς – Φαράγγι Λαγκαδιώτισσας – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Σύντομη περιήγηση και μετάβαση στο γειτονικό Παρόρι. Πορεία σε μονοπάτι που περνά από την Παναγία Ζάγουνα και κατάληξη στη Μονή Φανερωμένης έξω από την Αναβρυτή. Στη συνέχεια από δασικό δρόμο θα μπούμε στο μοναδικό φαράγγι της Λαγγαδιώτισας κι από εντυπωσιακό μονοπάτι θα καταλήξουμε πάλι στο Παρόρι. ΩΠ 5, ΥΔ 500μ.

Δήλωση από: 24/5

Αρχηγοί: Ιωάννα Πολύδερα, Λευτέρης Καρούτσος

10/6 Φαράγγι Λούσιου – Αρχαία Γόρτυνα – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Δημητσάνα Αρκαδίας. Πορεία σε μονοπάτι μέσα από πλατάνια παράλληλα με τον ποταμό Λούσιο προς Μονή Φιλοσόφου και Μονή Προδρόμου, με κατάληξη στο πέτρινο γεφύρι και στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4,5.

Δήλωση  από: 30/5

Αρχηγοί: Σαμουήλ Αμάρ

16-17/6 Βαρδούσια – Κόρακας (2495μ.) – Β.Δ.2

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Αθανάσιο Διάκο (1000μ.). Ανάβαση προς Προφ. Ηλία – Σταυρό – καταφύγιο ΠΟΑ (1980μ.), όπου και η διανυκτέρευση ή σε σκηνές. ΩΠ 3-4, ΥΔ 980μ.

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 από το καταφύγιο με όλο τον εξοπλισμό μας για τον Μέγα Κάμπο (2350μ.), όπου θα αφήσουμε τα σακίδια για να ανέβουμε στην κορυφή Κόρακας (2495μ.). Στη συνέχεια κατάβαση από την τοποθεσία Κοπρισιές προς Προφ. Ηλία – Αθανάσιο Διάκο. Ώρες πορείας: 6. ΥΔ: 500μ. & –1500μ. Φαγητό σε ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 5/6

Αρχηγός: Αντώνης Παπάδης

17/6 Φαράγγι Καλλιθέας Κορινθίας – canyoning 3-3-III

Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Πολύ εντυπωσιακό φαράγγι, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Διαθέτει νερό όλο το χρόνο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάντοτε μικρές φυσικές πισίνες, εντυπωσιακοί καταρράκτες και πράσινα νερά. Μικρής δυσκολίας (3.3.IΙΙ). Διάρκεια κατάβασης: 5 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Καλή φυσική κατάσταση,γνώση κολύμβησης και καλή γνώση χειρισμού των σχοινιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 7/6

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

23-26/6 Σίκινος – Β.Δ. 1

Σάββατο: Συνάντηση στον Πειραιά και αναχώρηση για Σίκινο. Τακτοποίηση σε δωμάτια στην Αλοπρόνοια, όπου και η διαμονή.

Κυριακή: Προώθηση στο Κάστρο. Βορειοανατολική κατηφορική πορεία με κατάληξη στον όρμο της Μάλτα για μπάνιο. Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 5, ΥΔ 400 μ.

Δευτέρα: Προώθηση στο ξωκλήσι του Παντοκράτορα. Νοτιοδυτική πορεία με κατάληξη στην Αλοπρόνοια. Δίωρη διαδρομή προς στην Επισκοπή, ένα εξαιρετικό ταφικό μνημείο της ρωμαϊκής περιόδου, που αργότερα έγινε ναός του Πυθίου Απόλλωνα και μετέπειτα ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύντομη ξενάγηση στον χώρο και συνέχιση της πορείας προς το Πηγάδι του Μάναλη, την παραλία Σαντοριναίικα και, περνώντας από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, κατάληξη στον ομώνυμο όρμο για μπάνιο. Συνέχιση της κατηφορικής πορείας και κατάληξη στην Αλοπρόνοια. ΩΠ: 6.

Τρίτη: Προώθηση στον όρμο του Αγίου Γεωργίου για ολιγόωρη πορεία σε παράκτιο μονοπάτι με κατάληξη το Διαλισκάρι. ΩΠ 3, ΥΔ 100. Προώθηση στο λιμάνι και αναχώρηση για Πειραιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο παραδοσιακό οινοποιείο του Μάναλη. Οι ακριβείς ώρες αναχώρησης κι επιστροφής θα οριστικοποιηθούν μόλις ανακοινωθούν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Δήλωση με προκαταβολή 100 ευρώ από: 23/5
Εξόφληση μέχρι: 13/6

Αρχηγοί: Χρήστος Χρυσάφης, Ιωάννα Πολύδερα