ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

 

3/3 Ελικώνας: Υψηλάντης – Άγ. Βασίλειος – Ευαγγελίστρια – Β.Δ. 2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Υψηλάντης Βοιωτίας. Πορεία προς τον μεσαιωνικό πύργο που δεσπόζει πάνω από την Κωπαΐδα. Ανάβαση από καλοδιατηρημένο μονοπάτι στην κορυφογραμμή του Ξερακιώνα, στη θέση Πόρτες, και πορεία, με καταπληκτική θέα προς τον κάμπο της Κωπαΐδας από τη μια και τον Ζαγαρά από την άλλη, προς την κορυφή, με το εκκλησάκι του Αγ. Βασιλείου. Κατάβαση στο χωριό Ευαγγελίστρια, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Βοιωτίας. Φαγητό στο χωριό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ: 5-6.ΥΔ: 700μ.

Δήλωση από: 20/2

Αρχηγοί: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, Λάζαρος Κουλπούζης

9-11/3 Καθ. Δευτέρα: Γκιώνα – Δελφοί – καρναβάλι Άμφισσας Β.Δ. 1

Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούν οι πεζοπόροι την άγρια ομορφιά της χειμερινής Γκιώνας, ένα συναρπαστικό ορεινό τοπίο που συνήθως απολαμβάνουν μόνο οι ορειβάτες. Η διαδρομή δεν είναι επίπονη και δεν έχει καμία τεχνική δυσκολία.

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Γαλαξίδι. Βόλτα στο ιστορικό αυτό ναυτοχώρι. Προώθηση στην Ιτέα, όπου και η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

Κυριακή: Προώθηση στη Συκιά της Γκιώνας και πεζοπορία σε ένα από τα πιο όμορφα βουνίσια μονοπάτια της Ελλάδας. Το καλογραμμένο μονοπάτι ανηφορίζει κάτω από τη μεγαλύτερη ορθοπλαγιά των Βαλκανίων, ακολουθώντας το Λαζόρεμα. Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ: 5-6. ΥΔ: 600μ. ΒΔ: 1. Το βράδυ προώθηση στην Άμφισσα για το καρναβάλι με την παραδοσιακή κάθοδο του Στοιχειού της Χάρμαινας, προστάτη των ταμπάκηδων (βυρσοδεψών).

Καθ. Δευτέρα: Προώθηση στη Δεσφίνα. Πορεία αρχικά από δασικό δρόμο και, στη συνέχεια, από το πετρόχτιστο μονοπάτι του Κόχραν, με όμορφη θέα την κοιλάδα του Πλειστού και τους Δελφούς. Κατάληξη στο Χρισσό. Φαγητό στους Δελφούς και επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: Μπατόν, Γκέτες.

Τιμή μέλους σε δίκλινο με πρωινό 140€, μη μέλους 150€.
Σε τρίκλινο 130€ και 140€ αντίστοιχα. ΦΑΣ μείον 15 €.

Δήλωση με προκαταβολή 50€ από:
4/2

Αρχηγοί: Νίκος Σταμπολίδης, Ράνια Χατζηδάκη

11/3 Καθ. Δευτέρα Canyoning: Φαράγγι Λεπίδας, Πάρνωνας – canyoning 4.3.ΙΙ

Η Λεπίδα είναι από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια του Πάρνωνα, του όρους που αποτελεί το φυσικό χώρισμα Αρκαδίας και Λακωνίας. Στη διάρκεια της κατάβασης, θα απολαύσουμε τις μοναδικές ομορφιές του φυσικού τοπίου, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καθώς και δύο ατμοσφαιρικούς μεγάλους καταρράκτες 45 και 70 μέτρων.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριας δυσκολίας.

Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης. Ενδείκνυται για όσους θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με το canyoning.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακίνηση: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Άστρους Κυνουρίας.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 4/3.

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

17/3 Μεγάλη Λούτσα(1547μ.) – Β.Δ. 2 ή 5

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Κυριάκι Βοιωτίας. Πορεία σε μονοπάτι πάνω σε ράχη μέχρι την κορυφή Μεγάλη Λούτσα(1547μ.), με ωραία θέα στα γύρω βουνά. Επιστροφή στο χωριό Ελικώνας (Ζερίκι) από άλλο μονοπάτι μέσα σε ελατοδάσος. ΩΠ: 5. ΥΔ: 750.

Δήλωση από: 11/3

Αρχηγοί: Ιωάννα Πολύδερα, Χρήστος Χρυσάφης

20/3 Προβολή: Διάσχιση Δολομιτών με τον ΠΟΑ

Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών: Παρουσίαση της διάσχισης του ΠΟΑ στην AltaVia 2 των Δολομιτών, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018.
Προβολή – παρουσίαση: Γιάννης Δημητράκης

23-25/3 Μετέωρα – Τριγγία (2204μ.) – Μοράβα (1845μ.) – Β.Δ. 1 - 6 - 5

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:30 για Καλαμπάκα – Καστράκι. Κυκλική διαδρομή από Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά προς Μονή Μεταμόρφωσης, παλιά Μονή Αγίου Δημητρίου, Μονή Υπαπαντής και επιστροφή προς το βράχο της Ντούπιανης. ΩΠ: 3. ΥΔ: 200μ. ΒΔ:1. Μετάβαση στο χωριό Καστανιά (830μ.), όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις σε αντίσκηνα και δωμάτια.

Κυριακή: Μετάβαση στον αυχένα Τριγγίας – Μοράβας με την ονομασία Κιάτρα – Μπροάστρα (1400μ.) και ανάβαση στην κορυφή της Τριγγίας (2204μ.), απ’ όπου με ευνοϊκές συνθήκες η θέα είναι απεριόριστη προς τις κοντινές κορφές της νότιας Πίνδου αλλά και πολλές μακρινότερες. Επιστροφή από τα ίδια, ή εναλλακτικά, κατάβαση στο χωριό Κρανιά (1150μ.). ΩΠ: 8-9. ΥΔ: 800μ. 6 (κατάβαση Κρανιά 1050μ.).

Δευτέρα: Από σημείο του κεντρικού ασφαλτόδρομου (1290μ.), ανάβαση στην προσιτή και όμορφη κορυφή Μοράβα (1845μ.). Ακολούθως πορεία σε μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος και κατάβαση στην Καστανιά. Αναχώρηση για Καλαμπάκα, στάση για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ: 6-7. ΥΔ: 550 μ. ΒΔ: 5 (κατάβαση 1015μ.).

Δήλωση από: 28/2.

Αρχηγός: Γιάννης Τζίμας

31/3 Κορομπίλι (908μ.) – Β.Δ. 2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Αλυκή Βοιωτίας. Η Αλυκή ταυτίζεται με την Κύφα, αρχαίο επίνειο των Θεσπιέων. Επίσκεψη στον εντυπωσιακό οχυρωματικό χώρο και στα τείχη στο λιμάνι, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, κατασκευάστηκε η Αργώ του Ιάσωνα. Ανηφορική πορεία αρχικά από δασικό δρόμο μέχρι τις παλιές βρύσες και στη συνέχεια από γιδόστρατα (μη σηματοδοτημένη) μέχρι το οροπέδιο και κατόπιν την κορυφή Κορομπίλι (908μ.), με την εκπληκτική θέα σε Παρνασσό, Ελικώνα και Δίρφυ (λίγο πριν την κορυφή, μικρό πέρασμα με scrambling, δηλ. ελαφρό σκαρφάλωμα με χρήση χεριών). ΩΠ: 6-7.ΥΔ: 850μ.

Δήλωση από: 25/3

Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Άλκης Τερτσέτης

 

Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούν οι πεζοπόροι την άγρια ομορφιά της χειμερινής Γκιώνας, ένα συναρπαστικό ορεινό τοπίο που συνήθως απολαμβάνουν μόνο οι ορειβάτες. Η διαδρομή δεν είναι επίπονη και δεν έχει καμία τεχνική δυσκολία.