ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

 ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

4/3 Ζαγαράς: Υψηλάντης – Αγ. Βασίλειος – Ευαγγελίστρια – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Υψηλάντης Βοιωτίας. Ανάβαση στην κορυφογραμμή του Ξερακιώνα μέσα από δασικό δρόμο και μονοπάτι με καταπληκτική θέα στον κάμπο του Βοιωτικού Κηφισού, τον Ελικώνα και τον Παρνασσό. Συνέχιση της πορείας από μονοπάτι μέχρι την κορυφή του Αγ. Βασιλείου με το ομώνυμο εκκλησάκι. Επιστροφή από άλλο μονοπάτι στο χωριό Ευαγγελίστρια. ΩΠ 5, ΥΔ 600μ.

Δήλωση από: 25/2

Αρχηγός: Δημήτρης Τσαραμπάρης

9-11/3 Πεζοπορία, Ορειβασία & Ορειβατικό Σκι στα Αθαμανικά Όρη – Β.Δ.1 & 6

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Πράμαντα Ιωαννίνων. Τακτοποίηση σε ξενώνα ή στο καταφύγιο.

Σάββατο: Μετάβαση στο χωριό Ματσούκι.
Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Κακαρδίτσας (2429μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο Ματσούκι και στο καταφύγιο των Πραμάντων. ΩΠ 9, ΥΔ 1400μ., ΒΔ 6.
Πεζοπορική ομάδα: Από πετρόχτιστο μονοπάτι, πορεία προς το μοναστήρι της Βύλιζας και στη συνέχεια προς το παραδοσιακό χωριό Καλαρρύτες. Ξεκούραση και συνέχιση της πορείας μέσω σκάλας Καλαρρυτών, γέφυρας Κουιάσας, με κατάληξη στον Αγ. Γεώργιο Συρράκου. Επιστροφή στα Πράμαντα. ΩΠ 6, ΥΔ 500μ.

Κυριακή: Ορειβατική ομάδα: Προώθηση στο χωριό Καταρράκτης. Ανάβαση προς το καταφύγιο και την κορυφή Καταφίδι (2393μ.), επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 9, ΥΔ 1500μ., ΒΔ 6.
Πεζοπορική ομάδα: Προώθηση στο γεφύρι της Πλάκας. Πορεία στο μονοπάτι της Βίδρας, παράλληλα με τον Άραχθο, μέχρι την γέφυρα Τζαρή. ΩΠ 6, ΥΔ 200μ.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικής ομάδας: πιολέ, κραμπόν.
Ομάδας ορειβατικού σκι: εξοπλισμός ασφαλείας (ARVA, σόντα, φτυάρι, κράνος), κραμπόν, πιολέ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 13/2

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Θανάσης Πρέντζας

11/3 Σπήλαιο Ερμή – Μικρή Ζήρεια – [2],[5]

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Πορεία ενός χιλιομέτρου προς το σπήλαιο του Ερμή. Η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται στην πανέ-μορφη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Το σπήλαιο έχει συνολική επιφάνεια 1.200 τ.μ. και διακλαδίζεται σε 8 θαλάμους με πλούσιο διάκοσμο. Έχει αρκετά κατηφορική κλίση και η κύρια διαδρομή είναι μήκους περίπου 100 μέτρων. Στο τέλος του 8ου θαλάμου και ύστερα από ένα πολύ στενό πέρασμα, το σπήλαιο συνεχίζει αρκετά ακόμα, μέσα από άλλους μικρότερους θαλάμους και πολύ στενούς διαδρόμους. Φαγητό σε ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα.

Ώρες επίσκεψης: 4

Εξοπλισμός: Κράνος, φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες και δεύτερο φακό, φόρμα εργασίας ή πρόχειρα ρούχα, αδιάβροχα, γάντια εργασίας.

Δήλωση από: 28/2

Αρχηγοί: Αλέξανδρος Μαργιόλης, Κωνσταντίνος Καλαμαράς

14/3 Διάσχιση του Ψηλού Δρόμου των Πυρηναίων

Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών – παρουσίαση Γιάννης Δημητράκης.

Από την 30ήμερη διάσχιση της ομάδας του ΠΟΑ στα αιθέρια μονοπάτια των Πυρηναίων. Αμέτρητες λίμνες, μεγάλες αμφιθεατρικές ορθοπλαγιές, ψηλές κορυφές με μικρούς παγετώνες και γραφικά χωριά συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό των Πυρηναίων, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις μεγάλες οροσειρές του κόσμου.

17/3 Φαράγγι Ίναχου, Β΄ Μέρος – canyoning 3-3-II

Σάββατο: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Νεοχωρίου Αργολίδας. Το φαράγγι του Ίναχου βρίσκεται στο όρος Αρτεμίσιο. Χαρακτηρίζεται από ανοικτό πεδίο με χαμηλή βλάστηση και πανέμορφους σχηματισμούς.Θα απολαύσουμε 15 τεχνικές καταβάσεις με μεγαλύτερο ύψος τα 40μ. Μικρής δυσκολίας (3.3.II). Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες συν πεζοπορία 50΄ για την προσέγγιση της εισόδου του φαραγγιού.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Προηγούμενη εμπειρία κατάβασης τουλάχιστον ενός φαραγγιού, μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 8/3

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

18/3 Δελφοί – Κωρύκειο Άντρο – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Δελφούς. Ανάβαση από το αρχαίο πέτρινο μονοπάτι μέχρι τις Φαιδριάδες Πέτρες, διάσχιση του δασωμένου φαραγγιού μέχρι το σημείο αναψυχής στα Αραχωβίτικα Λιβάδια και εν συνεχεία ανάβαση μέχρι το γνωστότερο σπήλαιο της ελληνικής αρχαιότητας, το Κωρύκειο Άντρο, τόπο λατρείας και προσκυνήματος πριν την έναρξη των Δελφικών Αγώνων. Το σπήλαιο έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και είναι εύκολα επισκέψιμο με μοναδικό προαιρετικό εφόδιο τον φακό κεφαλής. Φωτίζεται με φυσικό φωτισμό και η περιήγησή του ενδείκνυται και για αρχαρίους. Κατάληξη πορείας στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή μέσω Αράχωβας στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ 650μ.

Δήλωση από: 12/3

Αρχηγός: Λεωνίδας Μαργέλης

23-25/3 Όλυμπος (ορειβατικό σκι)

Παρασκευή: Αναχώρηση με ίδια μέσα για το ΚΕΟΑΧ (1700μ.) και προώθηση για διανυκτέρευση στο καταφύγιο ανάγκης Μιγκοτζίδης (2400μ.). ΩΠ 1,5, ΥΔ 700μ.

Σάββατο: Ανάβαση στο Σκολιό (2911μ.), κατάβαση μέσα από εκπληκτικό τοπίο προς τη Μεγάλη Γούρνα και το ρέμα του Ξερολακιού, ανάβαση στο Φλάμπουρο (2193μ.) και στον Χότζα (2600μ.) και κατάβαση στο καταφύγιο ανάγκης. ΩΠ 9, ΥΔ 1500μ.

Κυριακή: Ανάβαση στις κορυφές Μεταμόρφωση (2699μ.), Κακάβρακας (2637μ.), Φράγκου Αλώνι (2684μ.) και Καλόγερος (2701μ.), κατάβαση από την εντυπωσιακή πλαγιά του Καλόγερου και επιστροφή στο ΚΕΟΑΧ. ΩΠ 7, ΥΔ 800μ.

Δήλωση από: 13/3

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

25/3 Ταΰγετος: Καστρί – Λουσίνα – Καστόρι Β.Δ.2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Καστρί Λακωνίας. Πορεία από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, μέσα από το πανέμορφο ρέμα του Λουκά με κατάληξη στον όμορφο οικισμό της Λουσίνας. Στη συνέχεια, κατάβαση στο Καστόρειο μέσα από τα μοναδικά δάση του Βόρειου Ταΰγετου. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 600μ.

Δήλωση από: 15/3

Αρχηγός: Βαρβάρα Βλαβιανού

30/3-1/4 Διάσχιση Παρνασσού, Γκιώνας και Βαρδουσίων με ορειβατικά σκι

Με διοργανωτή τον ΕΟΣ Αθήνας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του και συμμετοχή των ορειβατικών συλλόγων της Περιφέρειας Αττικής & Ευβοίας.

Δήλωση από: 22/3