ΜΑΪΟΣ 2018

 ΜΑΪΟΣ 2018

1/5 Πρωτομαγιά: Φαράγγι Νέδας Μεσσηνίας – canyoning 2-2-II

Τρίτη: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στην περιοχή Κοπανάκι Μεσσηνίας. Το πανέμορφο ανοικτό φαράγγι της Νέδας δημιουργεί έναν επίγειο παράδεισο από πράσινα νερά και πυκνή βλάστηση, ενώ δεν έχει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Θα επισκεφτούμε και το σημείο στο οποίο ο ποταμός εισέρχεται σε μια σπηλιά, το Στόμιο, μήκους 100μ., όπου το φαράγγι σιγά σιγά στενεύει. Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο (2.2.II). Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες συν πεζοπορία 30΄ για την προσέγγιση της εισόδου του φαραγγιού.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση. Γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 23/4

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

5-6/5 Μεσσηνιακή Μάνη – Β.Δ.1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Στούπα Μεσσηνίας. Από την παραλία του Αγ. Νικολάου πορεία σε παλιό καλντερίμι και ανάβαση στο γραφικό χωριό της Πλάτσας. Στάση στην όμορφη πλατεία της και κατόπιν, από άλλο καλντερίμι, ανάβαση μέχρι στον οικισμό Κοτρώνι και επιστροφή στην παραλία του Αγ Νικολάου. Προώθηση στη Στούπα για τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. ΩΠ 3, ΥΔ 300μ.

Κυριακή: Αναχώρηση για το χωριό Καλύβες. Πορεία σε μονοπάτι μέσα από τα γραφικά χωριά Πεδινό, Τσέρια και Εξωχώρι, με κατάληξη στην Καρδαμύλη. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5.

Δήλωση με προκαταβολή από: 23/4

Αρχηγοί: Βαρβάρα Βλαβιανού, Δημήτρης Τσαραμπάρης

13/5 Ύδρα – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Μετόχι, απέναντι από την Ύδρα. Μετάβαση με πλοιάριο στον οικισμό της Ύδρας και κατόπιν με θαλάσσιο ταξί στο λιμανάκι της Μονής Ζούβρας, στη Β. Ύδρα. Ανηφορίζουμε το γραφικό πλακόστρωτο μονοπάτι μέχρι τη Μονή Ζούβρας για ξενάγηση. Πορεία στο μονοπάτι της κορυφογραμμής με εκπληκτική θέα, στάση στο πανέμορφο ερημοκλήσι του Προφ. Ηλία, συνέχιση της πορείας προς τη χώρα περνώντας από μοναστήρια και μύλους. Κυκλική περιπλάνηση στα στενά της πόλης, για να θαυμάσουμε τα εκπληκτικά παραδοσιακά σπίτια. Νερό και φαγητό από τα σπίτια μας (στη διαδρομή δεν υπάρχει νερό). ΩΠ 4, ΥΔ 400μ.

Δήλωση με προπληρωμή από: 30/4

Αρχηγοί: Τάκης Ζώτος, Βαρβάρα Βλαβιανού

12-13/5 Κόζιακας με την Περιφέρεια Αττικής-Ευβοίας – Β.Δ.2+

Κοινή ορειβατική εξόρμηση των Σωματείων Περιφέρειας Αττικής-Ευβοίας στον Κόζιακα με διοργανωτή τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάτων.

Σάββατο: Προώθηση στο χωριό Κόρη (900μ.) του Ν. Τρικάλων, ανάβαση από μονοπάτι προς Τρύπιο Λιθάρι (άνοιγμα βράχου στα 1630μ.), ανάβαση στην κορυφή Χατζηπέτρος (1901μ.) και κατάβαση στο καταφύγιο Μπακόλα (1707μ.) για τη διανυκτέρευση. ΩΠ 5-6, ΥΔ 1000μ., ΒΔ 2+.

Κυριακή: Διάσχιση της κορυφογραμμής του Κόζιακα με κίνηση πάνω στο Ε4 και ενίοτε παράλληλα με αυτό μέχρι τη Σπηλιά Μπέη (1200μ.). Κατάβαση στο χωριό Πιαλεία (250μ.). ΩΠ 8-9, ΥΔ -1550μ., ΒΔ 2.

Δήλωση από: 17/4

20/5 Μαραθώνας – Φαράγγι Οινόης – Σχοινιάς – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Μαραθώνα και Πύργο Οινόης. Πορεία μέσα στο κατάφυτο φαράγγι της Οινόης. Κατά τη διαδρομή θα δούμε τον μεσαιωνικό πύργο, τα ρωμαϊκά λουτρά, το ιερό του Πυθίου Απόλλωνα, το εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων, το αρχαίο λιθόστρωτο προς το σπήλαιο Πανός και τα αρχαία λατομεία. Μετάβαση στην παραλία του Σχοινιά για μπάνιο ή για επιπλέον κυκλική πεζοπορία στο πευκοδάσος του Σχοινιά.    ΩΠ 4.

Δήλωση από: 10/5

Αρχηγός: Λάζαρος Κουλπούζης

25-28/5 Αγ. Πνεύματος: Σλίβα (2007μ.) – Κακαρδίτσα (2429μ.) – Φούρκα (2092μ.) – Β.Δ. 3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για το χωριό Αγ. Παρασκευή (Τζούρτζα) στην κοιλάδα του Ασπροπόταμου. Διαμονή σε δωμάτια ή σε σκηνές στον υπαίθριο χώρο του Αλέκου δίπλα στον Ασπροπόταμο.

Σάββατο: Προώθηση στο χωριό Μηλιά. Ανάβαση στην κορυφή της Σλίβας (2007μ.) Επιστροφή από άλλο μονοπάτι στην Αγ. Παρασκευή. ΩΠ 7, ΥΔ 1000μ., ΒΔ 3.

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή της Κακαρδίτσας (2429μ.), κατάβαση από άλλο μονοπάτι στο Γαρδίκι και επιστροφή στην Αγ. Παρασκευή. ΩΠ 9, ΥΔ 1500μ., ΒΔ 3.

Δευτέρα: Προώθηση στην Αθαμανία. Ανάβαση στην κορυφή Φούρκα (2092μ.) και κατάβαση από άλλη διαδρομή στο διάσελο του Κρυάκουρα και στη Νεράιδα. ΩΠ 8, ΥΔ 1100μ., ΒΔ 3.

Δήλωση από: 24/4

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης

26-28/5 Όλυμπος, φαράγγι Ορλιά & Κίσσαβος, φαράγγι Καλυψούς – canyoning 3-3-II

Σάββατο: Μετάβαση με  ιδιωτικά μέσα. Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα κάνουμε μια εκπληκτική απόδραση στην περιοχή του Ολύμπου, για να διασχίσουμε δυο φαράγγια με μοναδική ομορφιά και μεγάλη επισκεψιμότητα. Τα διάφανα νερά, οι φυσικές τσουλήθρες και η πυκνή βλάστησή τους δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο. Μικρής δυσκολίας (3.3.II). Διάρκεια καταβάσεων: Φαράγγι Ορλιά Β΄ τμήμα: 5 ώρες. Φαράγγι Καλυψούς: 4 ώρες. Διαμονή σε δωμάτια ή σκηνές (στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται κατασκηνωτικός εξοπλισμός).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 17/5

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

27/5 Αρκαδία Ροεινό – Αλωνίσταινα – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το Ροεινό Αρκαδίας 1100μ. Συνάντηση με τον ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων) και κοινή πορεία σε νέο σηματοδοτημενο μονοπάτι εξαιρετικής ομορφιάς ελατόδασους ξέφωτων και υπέροχων λιβαδιών. Κατάληξη στην Αλωνίσταινα 1250μ. Φαγητό σε ταβέρνες του χωριού, γλέντι και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5.

Δήλωση από: 21/5

Αρχηγός: Βαρβάρα Βλαβιανού