ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

3/11 Ρεματιά Παύλιανης & Μονοπάτι Σιδηροδρομικών – Β.Δ. 2

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Παύλιανη για να συνδυάσουμε δυο πανέμορφες διαδρομές, όπως δεν έχουν ξαναγίνει. Από την Παύλιανη θα ακολουθήσουμε το ρέμα του Διακονιάρη, περνώντας από καταπληκτικά σημεία, όπως έχουν διαμορφωθεί από ντόπιους καλλιτέχνες. Συνεχίζουμε παράλληλα με το ρέμα μέχρι τον μύλο της Οίτης και τον μικρό καταρράκτη και κατόπιν μέχρι τα οροπέδια του Κούβελου. Πιο κάτω πιάνουμε τη σιδηροδρομική γραμμή για το σταθμό του Ασωπού απ’ όπου ξεκινά το μοναδικό μονοπάτι των σιδηροδρομικών σκαμμένο στον βράχο πάνω από το φαράγγι του Ασωπού. Κατάληξη στην παλιά γέφυρα του Ασωπού. ΩΠ 7. ΥΔ +100, -900. ΒΔ 2. Μετάβαση στα Καμμένα Βούρλα για θερμά λουτρά στις υπαίθριες πισίνες των «Καλλυντικών» λουτρών. Φαγητό ή καφές και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 25/10

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

10-11/11 Διάσχιση Πιερίων: Λιαπούσι (2009μ.) – Φλάμπουρο (2190μ.) – Β.Δ. 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Ρητίνη Πιερίας. Πορεία σε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε δάσος οξιάς μέχρι το καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης, στη θέση Σαρακατσάνα. ΩΠ 4. ΥΔ 1200μ.

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Λαπούσι (2009μ.) και, ακολουθώντας την κορυφογραμμή, πορεία μέχρι το καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης στη θέση Αβδέλα και κατάληξη στην κορυφή Φλάμπουρο (2190μ.). Από εδώ, η θέα προς τον Όλυμπο είναι μοναδική. Επιστροφή στο καταφύγιο στην Αβδέλα κι από εκεί κατάβαση στο Καταφύγι, το χωριό του θρυλικού Ζορμπά. Κατόπιν πορεία από το παλιό μονοπάτι με την ανεπανάληπτη θέα προς τη λίμνη Πολυφύτου και κατάληξη στο Βελβεντό. Φαγητό κι επιστροφή. ΩΠ 8. ΥΔ + 600μ., -1500μ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 24/10

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

18/11 Πανόραμα Λαυρίου – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 για Λαύριο. Η διαδρομή ενοποιεί τους χώρους ενδιαφέροντος της Λαυρεωτικής. Από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, πορεία μέσα από πευκοδάσος μέχρι τη δολίνη Χάος (περιοχή Καμάριζα). Στη συνέχεια της πορείας βλέπουμε την καμινάδα της Γαλλικής Εταιρείας. Κατάβαση στον Ναό της Δήμητρας, ανάβαση στο λόφο Βελατούρι και κατάβαση στο αρχαίο θέατρο Θορικού (το αρχαιότερο στον ελλαδικό χώρο). Φαγητό στο Λαύριο. ΩΠ 6.

Δήλωση από: 12/11

Αρχηγοί: Λάζαρος Κουλπούζης, Διονύσης Κουκουλάς

21/11 Σρι Λάνκα

Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών – Παρουσίαση: Bαρβάρα Βλαβιανού.

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με τον ΠΟΑ στα καταπράσινα βουνά, στη ζούγκλα, στα εθνικά πάρκα, στις φυτείες τσαγιού, στους βουδιστικούς ναούς, και προπάντων γνωριμία με τους καλοσυνάτους ανθρώπους της Σρι Λάνκα.

24-25/11 Λουτρά Σμόκοβου – Βουλγάρα Αγράφων (1653μ.) – Β.Δ. 1 & 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Λουτρόπυργος (Σμόκοβο) Καρδίτσας. Πορεία σε μονοπάτι και ανάβαση στην κορυφή του Προφ. Ηλία με τα ερείπια του κάστρου της Μενελαΐδας. Η θέα προς τις ψηλές κορυφές των Αγράφων αλλά και τη νέα λίμνη του Σμόκοβου είναι μοναδική. Κατόπιν, από μονοπάτι μέσα σε καταπληκτικό δρυοδάσος, κατάβαση στα λουτρά Σμοκόβου, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο θερμό λουτρό στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις. ΩΠ 4. ΥΔ +300, -600. ΒΔ 1.

Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Βαθύλακκος. Πορεία σε μονοπάτι μέσα σε ελατόδασος και ανάβαση στην κορυφή Βουλγάρα (1653μ), τη νοτιότερη κορυφή των Αγράφων. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την κορυφογραμμή, κατάληξη στην τοποθεσία «Ταρζάν» ή βρύση Ζαχαράκη. Προώθηση για φαγητό στη Ρεντίνα, την αρχόντισσα των Αγράφων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία, εκτός από το εκλεκτό φαγητό να επισκεφθούμε και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6. ΥΔ +1000, -400. ΒΔ 3.

Δήλωση με προκαταβολή από: 31/10

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Θανάσης Κάκος

24-25/11 Καστόρι Λακωνίας: Φαράγγια Λουκά & Κριμπιάς, γιορτή Μπουκουβάλας – canyoning 3.2.I

Σάββατο/Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο Καστόρι Λακωνίας. Η γιορτή Μπουκουβάλας πραγματοποιείται στις πηγές του Άη Μάμμα στο Καστόρι με δειγματισμό λαδιού, έκθεση φωτογραφίας, πλούσιο φαγητό, ποτό, τραγούδι και χορό. Και, φυσικά, με την κατάβαση δυο πανέμορφων φαραγγιών με πλούσια βλάστηση και εύκολες τεχνικές καταβάσεις, ιδανικές για αρχάριους. Μέτριας δυσκολίας.

Διάρκεια καταβάσεων: Φαράγγι Λουκά: 4 ώρες (απαιτείται πεζοπορία 50’ για την προσέγγιση της εισόδου του φαραγγιού). Φαράγγι Κριμπιάς: 4 ώρες (απαιτείται πεζοπορία 50’ για την προσέγγιση του φαραγγιού).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Μέτρια φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κατάβασης φαραγγιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση στον αρχηγό Λευτέρη Δημητρόπουλο από: 15/11

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας