ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

 

2-4/10 Γκιώνα: Αναρριχητικό μονοπάτι Μπέκου – Τραγονόρος (2449μ.) – Λαζόρεμα – Πυραμίδα (2507μ.) – Β.Δ. 3 ή 3+

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Συκιά Φωκίδας. Τακτοποίηση σε λίγα δωμάτια και σε σκηνές.

Σάββατο:
Ομάδα Α΄: Πορεία από το χωριό προς το εκκλησάκι – σπήλαιο της Ζωοδόχου Πηγής. Από εκεί, ακολουθώντας γιδόστρατες που ελίσσονται μέσα στις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές της Γκιώνας και με την βοήθεια σταθερών σχοινιών τοπικά, ανάβαση στην κορυφή Τραγονόρος (2449μ.). Κατάβαση για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη θέση Λάκα Καρβούνη. ΩΠ 10-11, ΥΔ 1700μ., ΒΔ 3+.
Εξοπλισμός: Κράνος υποχρεωτικό.
Ομάδα Β΄: Από τη Συκιά, μέσα από το μονοπάτι του Λαζορέματος, ανάβαση μέχρι τη Βαθιά Λάκκα και κατόπιν στην κορυφή της Γκιώνας Πυραμίδα (2507μ.), ψηλότερη κορυφή της Ν. Ελλάδας. Κατάβαση για διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ, στη θέση Λάκκα Καρβούνη. ΩΠ 9, ΥΔ 1800μ., ΒΔ 3.

Κυριακή: Από το καταφύγιο του ΠΟΑ, κατάβαση μέσω της χαράδρας της Ρεκάς στο χωριό Βίνιανη. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ -1200μ., ΒΔ 1.

Δήλωση συμμετοχής από 23/9

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Λάζαρος Κουλπούζης

10-11/10 Ναύπακτος – Ορεινή Ναυπακτία – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Μεσολόγγι – Αγ. Γεώργιο Χούνιστας. Ανάβαση μέσα από πυκνό δάσος στην κορυφή Γρεβενό (937μ.), με καταπληκτική θέα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και την Τριχωνίδα. Διανυκτέρευση στη Ναύπακτο, όπου θα παρακολουθήσουμε τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. ΩΠ 3-3,30, ΥΔ500μ.,

Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Ποτιδάνεια της Ορεινής Ναυπακτίας και ανάβαση στο Τρίκορφο (1549μ.) μέσα από πυκνό δάσος καστανιάς στην αρχή και ελάτης στη συνέχεια. Επιστροφή από τα ίδια. Γεύμα στην τοπική ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4,5-5, ΥΔ 750μ..

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 23/9

Αρχηγοί: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, Γιώργος Σωτηρόπουλος

18/10 Πεζοπορία στο Μαίναλο: Ελάτη – Ζυγοβίστι – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ελάτη Αρκαδίας. Πορεία στο Δυτικό Μαίναλο προς Ζυγοβίστι. Θα περάσουμε από την σπηλιά του Λύγκου, την πηγή Μπουρμπουλίστρα, το τεράστιο οροπέδιο Βλάχικων και, αφού συναντήσουμε τα παλιά μονοπάτια που πήγαιναν προς Ράδου και Στεμνίτσα στο τετράστρατο στου Μπιλάλη, τον Άγιο Γεώργιο με την ομώνυμη πηγή, την Πίσω Βρύση και την παλιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, κατάληξη στο χωριό Ζυγοβίστι. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 650μ.

Δήλωση συμμετοχής από 8/10

Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα

23-25/10 Φθινοπωρινός Γύρος Ολύμπου – Β.Δ. 2 ή 3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Λιτόχωρο, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές.

Σάββατο: Προώθηση στο καταφύγιο του Σταυρού.
Ομάδα Α: Μέσα από πανέμορφο μονοπάτι μέσα στις οξιές με τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα, κατηφορική πορεία μέχρι το τρίτο γεφυράκι του Ενιπέα. Στη συνέχεια, ανηφορική πορεία παράλληλα με τον Ενιπέα προς το παλιό μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου και κατάληξη στα Πριόνια. Συνάντηση με την ομάδα Β και κοινή ανηφορική πορεία στο Μονοπάτι της Σιωπής, με τις πανύψηλες οξιές, μέχρι τη διασταύρωση της Πετρόστρουγκας. Στη συνέχεια, πορεία στο τραβερσαριστό μονοπάτι και κατάληξη στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας για τη διανυκτέρευση. ΩΠ7, ΥΔ 1300μ., ΒΔ 3.
Ομάδα Β: Προώθηση στα Πριόνια, συνάντηση με την ομάδα Α και κοινή πορεία μέχρι το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας για τη διανυκτέρευση. ΩΠ 4, ΥΔ 1000, ΒΔ 2.

Κυριακή: Από πανέμορφο μονοπάτι, κατάβαση μέχρι το καταφύγιο της Κορομηλιάς, πορεία από μονοπάτι προς την τοποθεσία Σέλωμα και κατάληξη στο καταφύγιο του Σταυρού. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ + 300μ., -1200μ, ΒΔ 2.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 7/10

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης, Ράνια Χατζηδάκη