ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

1/10 Φαράγγι Καλλιθέας – canyoning 3-3-I

Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Κατάβαση του φαραγγιού Καλλιθέας, ενός πολύ εντυπωσιακού φαραγγιού σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Διαθέτει νερό όλο το χρόνο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές φυσικές πισίνες, εντυπωσιακοί καταρράκτες και πράσινα νερά, που συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Ώρες κατάβασης: 5.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Καλή φυσική κατάσταση, γνώση κολύμβησης και καλή γνώση χειρισμού των σχοινιών.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 21/9

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

8/10 Δεσφίνα – Χρυσό – Δελφοί Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Δεσφίνα Φωκίδας. Πορεία σε δασικό δρόμο χωρίς κλίση για 1 ώρα περίπου, και κατάβαση από παλιό μονοπάτι προς την κοιλάδα του Πλειστού με εντυπωσιακή θέα προς την κοιλάδα και τους Δελφούς στην απέναντι πλαγιά. Από το τέλος του μονοπατιού, πορεία σε αγροτικό δρόμο μέχρι το χωριό Χρυσό και, στη συνέχεια, ανηφορική πορεία από το αρχαίο μονοπάτι μέχρι τους Δελφούς. Φαγητό και προαιρετική επίσκεψη του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου. Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 500μ.

Δήλωση από: 2/10

Αρχηγός: Αντώνης Παπάδης

13-15/10 Παναιτωλικό: Κούτουπας (1793μ.) – Νεραϊδοβούνι (1761μ.) – Β.Δ.3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Αγρίνιο – Αγ. Βλάσιο. Διανυκτέρευση σε λίγα δωμάτια και υπνόσακους σε στεγασμένο χώρο.

Σάββατο: Ανάβαση από καλογραμμένο μονοπάτι στην πιο εντυπωσιακή μεριά του Παναιτωλικού, αρχικά στην κορυφή του Κούτουπα (1793μ.) περνώντας από ένα εύκολο βράχινο πέρασμα. Στη συνέχεια κατάβαση προς τον οικισμό του Κυνηγού και ανάβαση στο επίσης επιβλητικό Νεραϊδοβούνι (1761μ.). Κατάβαση προς την Κάτω Αρέντα, για φαγητό και διανυκτέρευση στη φιλόξενη ταβέρνα του κυρ Λάμπρου. Ώρες πορείας:8. ΥΔ: 1500μ. ΒΔ: 3 (τα υλικά διανυκτέρευσης θα μεταφερθούν με αγροτικό).

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Καταβόθρα (1752μ.) και συνέχιση της πορείας στην κορυφογραμμή του Παναιτωλικού μέχρι την Τσίνα. Κατάβαση προς τα Αραποκέφαλα κι από εκεί, ακολουθώντας το εκπληκτικό μονοπάτι της Παναγιάς πάνω από το επιβλητικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, κατάληξη στον Προυσσό. Ώρες πορείας:7. ΥΔ: 700μ. ΒΔ: 2.

Δήλωση με προκαταβολή από: 25/9

Αρχηγός : Γιάννης Δημητράκης

22/10 Ζαρούχλα – Προφήτης Ηλίας (1760μ.) – Σόλο – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ζαρούχλα Αχαΐας. Πορεία σε μονοπάτι μέχρι το διάσελο του Προφ. Ηλία. Ανάβαση στην κορυφή Προφ. Ηλίας και κατάβαση μέσα από ελατόδασος προς το Σόλο. Φαγητό στην ταβέρνα του Κυρ Γιώργου και επιστροφή στην Αθήνα. Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 600μ.

Δήλωση από: 16/10

Αρχηγός: Βαρβάρα Βλαβιανού

27-29/10 Πήλιο: Μακρυράχη – Πουρί – Χορευτό – Β.Δ.1

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Χάνια Πηλίου. Διανυκτέρευση σε ξενώνα.

Σάββατο: Κατάβαση από το χιονοδρομικό στα Χάνια (1180μ.) προς το χωριό Μακρυράχη (300μ.) μέσα από δάση οξιάς, καταρράκτες και περιβόλια με μηλιές. Φαγητό στο χωριό κι επιστροφή στα Χάνια. Ώρες πορείας:5. ΥΔ. 600μ. περ.

Κυριακή: Προώθηση στο Πουρί και κατάβαση προς την παραλία του Χορευτού. Προαιρετικό μπάνιο στην παραλία της Παρίσαινας. Μετάβαση στο Βόλο για φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. Ώρες πορείας: 2. ΥΔ. 400μ. περ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 4/10

Αρχηγοί: Βαρβάρα Βλαβιανού, Γιάννης Κωνσταντινίδης