ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

 

7/10 Μπίλιοβο – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 06:30 για Σωτηριάνικα Μεσσηνίας. Ανηφορική πορεία μέσω του φιδωτού καλντεριμιού του Μπίλιοβου και κατάληξη στην ορεινή κοινότητα Αλτομιρά. Το Μπίλιοβο είναι ένα πετρόχτιστο καλντερίμι 75 στροφών που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αι. με σκοπό τη σύνδεση των δύο προαναφερθέντων χωριών και θεωρείται επίτευγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Η θέα του μεσσηνιακού κόλπου κατά τη διάρκεια της ανάβασης αποζημιώνει για τον κόπο. ΩΠ 5. YΔ 500μ. Επιστροφή από τα ίδια, προώθηση στην Καλαμάτα για φαγητό ή μπάνιο και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 1/10

Αρχηγοί: Χρήστος Χρυσάφης, Λεωνίδας Μαργέλης

11-15/10 ή 11-17/10 Οδησσός & ελληνικές αποικίες της Μαύρης Θάλασσας

Η Οδησσός είναι το διαμάντι της Μαύρης Θάλασσας. Θα ταξιδέψουμε επίσης στα βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου με τις αρχαίες ελληνικές αποικίες Όλβια και Τύρο – Άκκερμαν, που άνθησαν στην περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Δούναβη και Δνείστερο. Δυνατότητα διήμερης επέκτασης του προγράμματος σε Κίεβο, με ξενάγηση στην ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Λεπτομερές πρόγραμμα στα γραφεία του ΠΟΑ και στο www.poa.gr.

Δήλωση συμμετοχής στον αρχηγό: 6972926910

Αρχηγός: Nίκος Τόδουλος

12-14/10 Τραπεζίτσα: Ραϊδοβούνι (1977μ.), φαράγγι Αώου, Μονή Στομίου – Β.Δ. 3 & 1

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Κόνιτσα. Διαμονή σε δωμάτια και αντίσκηνα.

Σάββατο: Από την τοποθεσία Άη Θανάσης (900μ.), ανάβαση σε καλογραμμένο μονοπάτι που ελίσσεται στις απότομες πλαγιές της Τραπεζίτσας με κατεύθυνση νοτιοδυτική. Όλη η πορεία πραγματοποιείται μέσα σε υπέροχο δάσος ρόμπολων και άλλων κωνοφόρων. Περνάμε χαρακτηριστικό αυχένα στα 1800μ., φτάνουμε σε ξέφωτο και πηγή και συνεχίζουμε τραβερσάροντας παράλληλα με την κορυφογραμμή για να φθάσουμε με μια μικρή τελευταία ανάβαση στην κορυφή Ραϊδοβούνι (1977μ.) σε περίπου 4,5 ώρες. Από εδώ η θέα της απέναντι επιβλητικής οροσειράς της Γκαμήλας ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Επιστρέφουμε από τα ίδια, με δυνατότητα (κατά ένα μέρος) εναλλακτικής διαδρομής μέσω της τοποθεσίας Αη Μηνάδια (1665μ.). ΩΠ 8-9. ΥΔ 1100μ.

Κυριακή: Από το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας (450μ.) μπαίνουμε στην άγριας ομορφιάς χαράδρα του Αώου και κινούμαστε παράλληλα και κοντά στο ποτάμι, αντίθετα προς το ρεύμα του. Μετά από 1,5 έως 2 ώρες φθάνουμε στην ιστορική Μονή Στομίου (650μ.), στέκι κλεφταρματολών και ανταρτών. Επιστρέφουμε στην Κόνιτσα από το παλιό μονοπάτι, παράλληλα και ψηλότερα από αυτό που ήρθαμε. ΩΠ 3-4. ΥΔ 250μ. Φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση με προκαταβολή από: 12/9

Αρχηγός: Γιάννης Τζίμας

17/10 Γουατεμάλα

Τετάρτη 20:00 – Προβολή ψηφιακών φωτογραφιών – Παρουσίαση: Μάκης Κακολύρης. Ο τόπος των πολλών δέντρων, των πολλών ηφαιστείων, μια χώρα των Μάγια, μια μοναδική πεζοπορική εμπειρία.

21/10 Μονοπάτι Βλαχοκερασιάς – Β.Δ. 2

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Κυκλική διαδρομή 14 χλμ. με έντονο το υδάτινο στοιχείο, πεζοπορώντας δίπλα στον ποταμό Ευρώτα, στην καρδιά του δάσους της Σκιρίτιδας. Το τοπίο με τις λιμνούλες, τους καταρράκτες, τα ρυάκια και τα πλατάνια είναι χαρακτηριστικό της διαδρομής. Σε ορισμένα σημεία η χρήση σταθερών σχοινιών που υπάρχουν στο μονοπάτι διευκολύνουν το πέρασμα έντονων ανηφορικών ή κατηφορικών πλαγιών. Φαγητό σε ταβέρνα του χωριού και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6. ΥΔ 600μ.

Δήλωση από: 15/10

Αρχηγός: Χρήστος Χρυσάφης

26-28/10 Τζουμέρκα: Καταρράκτες Μελισσουργών & Λυσιά Αράχθου – Β.Δ. 1

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17.00 για το χωριό Πράμαντα Ιωαννίνων, όπου και όλες  οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.

Σάββατο: Ανάβαση μέσα από πευκοδάσος και ελατοδάσος προς Στρογγούλα και στη συνέχεια προς το καταφύγιο Πραμάντων. Πορεία προς τον μεγάλο καταρράκτη (Κεφαλόβρυσο) και κατάβαση στο καταφύγιο Μελισσουργών. ΩΠ 6. ΥΔ 600μ.

Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Χουλιαράδες και κατάβαση της χαράδρας του Αράχθου. Μέσω της αερογέφυρας Λυσιάς Αράχθου, ανάβαση στο χωριό Ελληνικό. Επίσκεψη στο Μουσείο Παπαγιάννη. ΩΠ 5. ΥΔ -800μ, +500μ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 26/9

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας