ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 

9/9 Αγκίστρι – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση από Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι για το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού (η ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία κοντά στην ημερομηνία της εξόρμησης). Άφιξη στο λιμάνι των Μύλων,προώθηση με λεωφορείο στην παραλία Δραγονέρα και πεζοπορία προς το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια, μέσα από πευκόδασος ανηφορίζουμε προς τον γραφικό οικισμό Μετόχι με κατάληξη στη Σκάλα. Κολύμπι στις γραφικές παραλίες Χαλικιάδα και Σκληρή, φαγητό και επιστροφή με το φέρι της γραμμής στον Πειραιά. ΩΠ 4.

Δήλωση με προκαταβολή από: 2/9

Αρχηγοί: Μάκης Κακολύρης, Λεωνίδας Μαργέλης

13/9 Φαράγγι Καλλιθέας Κορινθίας – canyoning 3.3.IΙΙ

Ένα εντυπωσιακό φαράγγι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Διαθέτει νερό όλο τον χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάντοτε μικρές φυσικές πισίνες, εντυπωσιακοί καταρράκτες και πράσινα νερά. Μέτριας δυσκολίας (3.3.IΙΙ). Διάρκεια κατάβασης: 5 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Προηγούμενη εμπειρία κατάβασης τουλάχιστον ενός φαραγγιού, μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακίνηση: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 4/9

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

14-15/9 Canyoning: Τζουμέρκα – φαράγγια Πύλης Παραδείσου και Γκούρας – canyoning 4.3.ΙΙΙ

Κατάβαση δύο πανέμορφων φαραγγιών στα Τζουμέρκα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας. Ο συνδυασμός των άφθονων νερών ανάμεσα στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους, που η βοή τους ακούγεται ακόμα και στις ψηλές κορυφές, διαμορφώνει τη μοναδική αισθητική του τοπίου.

Διάρκεια καταβάσεων:
Φαράγγι Πύλης Παραδείσου: 5 ώρες συν πεζοπορία 55’.
Φαράγγι Γκούρας, όρος Περιστέρι (Λάκμος):3 ώρες συν πεζοπορία 40’.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριας δυσκολίας.
Διαμονή στο καταφύγιο Μελισσουργών (1023μ. – διαθέτει φαγητό) ή σε σκηνές (στην τελευταία περίπτωση, απαραίτητος ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός). Φαγητό, για όσους το επιθυμούν, σε ταβέρνες της περιοχής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Προηγούμενη εμπειρία κατάβασης τουλάχιστον ενός φαραγγιού, μέτρια φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Μετακινήσεις: Με ιδιωτικά μέσα.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): από της 31/07 μέχρι την Πέμπτη 15/08/2019

Τηλέφωνα Θερινής ενημέρωσης: 6972879342, 6982109282 (ώρες: 19.00–21.00)

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Έφη Καλαμπούκα, Κωνσταντίνος Κοτσώρης

13-15/9 Πεζοπορική Διάσχιση Ολύμπου – Β.Δ. 2

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Λιτόχωρο Πιερίας, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Προώθηση στη Γκορτσιά και ανάβαση στο όμορφο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, όπου και το φαγητό και η διανυκτέρευση. Επίσκεψη στη Σπηλιά του Ιθακήσιου, του ζωγράφου του Ολύμπου (Βασίλης Ιθακήσιος, 1878-1977). ΩΠ 4, ΥΔ 900μ.

Κυριακή: Ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών και κατάβαση μέσω Ζωναριών και καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός (Ζολώτας) στα Πριόνια. ΩΠ 7, ΥΔ +700μ., –1700μ. Φαγητό στο Λιτόχωρο.

Δήλωση με προκαταβολή από: 3/9

Αρχηγός: Ράνια Χατζηδάκη

13-15/9 Όλυμπος: Καζάνια – Οροπέδιο Μουσών – Μύτικας (2917μ.) – Β.Δ. 3

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:30 για Λιτόχωρο Πιερίας, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια ή σκηνές.

Σάββατο: Προώθηση στο χωριό Πέτρα και με αγροτικό αυτοκίνητο στο σημείο Ρέμα Ναούμ – Σπηλιές. Πορεία μέσα από το ρέμα Ναούμ και τα επιβλητικά Μεγάλα Καζάνια προς το Οροπέδιο των Μουσών. ΩΠ 9, ΥΔ 1500μ. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος.

Κυριακή: Ανάβαση στον Μύτικα (2917μ.) από το λούκι και μέσω Κακόσκαλας κατάβαση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (Ζολώτας) και στα Πριόνια. ΩΠ 6, ΥΔ 300μ., -1700μ. Όποιος/α δεν επιθυμεί να ανέβει στον Μύτικα, μπορεί να ακολουθήσει την πεζοπορική ομάδα (βλ. Πεζοπορική Διάσχιση Ολύμπου) από το οροπέδιο μέχρι τα Πριόνια. Φαγητό στο Λιτόχωρο.

Εξοπλισμός: Κράνος υποχρεωτικό για την ανάβαση στον Μύτικα.

Δήλωση με προκαταβολή από: 3/9

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

13-15/9 31η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα

Μετάβαση με ίδια μέσα στο Καστράκι  και διανυκτέρευση σε κάμπινγκ. Το Σάββατο και την Κυριακή αναρρίχηση στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων.

Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής μέχρι: 2/9 για έγκαιρη ασφάλιση.

21-22/9 Κύθνος – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση με πρωινό πλοίο από τον Πειραιά για τον Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου. Προώθηση με πούλμαν στη Χώρα και περιήγηση στα όμορφα στενά της. Αν ο καιρός το επιτρέψει, κατάβαση για 1 ώρα από το παλιό καλντερίμι στα Λουτρά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο. Ελεύθερη μέρα για μπάνιο ως το απόγευμα, οπόταν θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Κάστρο της Ωριάς για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο. ΩΠ 3,ΥΔ 250μ.

Κυριακή: Προώθηση με το πούλμαν ως την Δρυοπίδα, το άλλο μεγάλο χωριό της Κύθνου. Μετά από σύντομη περιήγηση στα στενά, πορεία σε μονοπάτια προς την παραλία Καλό Λιβάδι με κατάληξη στην Παναγία την Κανάλα, σύμβολο του νησιού. Μπάνιο και φαγητό, μετάβαση στο λιμάνι του Μέριχα και επιστροφή στην Αθήνα με το απογευματινό πλοίο. ΩΠ 4.

Δήλωση με προκαταβολή από: 2/9

Αρχηγοί: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, Λάζαρος Κουλπούζης

28-29/9 Όχη (1399μ.) – Φαράγγι Δημοσάρη – Β.Δ. 2

Σάββατο: Αναχώρηση στις 09:00 και, μέσω του πορθμείου Αγ. Μαρίνας – Νέων Στύρων, μετάβαση στην Κάρυστο. Μπάνιο σε κοντινή παραλία και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το χωριό Μύλοι. Πορεία σε ομαλό μονοπάτι και, αφού περάσουμε από το αρχαίο λατομείο με τις κολώνες, κατάληξη στο καταφύγιο κάτω από την κορυφή. ΩΠ 3,5, ΥΔ 900μ.

Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή της Όχης με τα δρακόσπιτα και την καταπληκτική θέα στις Κυκλάδες. Κατάβαση μέχρι την είσοδο της χαράδρας του Δημοσάρη, διάσχιση της χαράδρας μέχρι την παραλία των Καλλιανών, μπάνιο και αναχώρηση για Νέα Στύρα – Αγ. Μαρίνα, με ενδιάμεση στάση για φαγητό. ΩΠ 8, ΥΔ +200μ. -1400μ.

Δήλωση με προκαταβολή από: 10/9

Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης

29/9 Σπηλαιολογική: Σπήλαιο Αγίας Τριάδας – Κάρυστος – Β.Δ. 2+

Κατάβαση μέσα στο εντυπωσιακό σπήλαιο – ποτάμι της Αγίας Τριάδας μέχρι τον μεγάλο καταρράκτη και επιστροφή από τα ίδια. Η κίνηση σε μεγάλο τμήμα του σπηλαίου γίνεται με αντιστήριξη, ασφαλισμένη όπου απαιτείται, ή σε ρηχό νερό. Η πρόσβαση μέχρι τον καταρράκτη απαιτεί τη διάσχιση οριζόντιου στενώματος μήκους 7μ. Διάρκεια κίνησης στο σπήλαιο: 6 ώρες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Η κατάβαση απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει σεμινάρια σπηλαιολογίας. Δυνατή η συμμετοχή και ατόμων με έλλειψη κλειστοφοβίας και εξοικείωση στην κίνηση με μέτριας δυσκολίας αντιστήριξη.

Εξοπλισμός: Κράνος, δύο φακοί κεφαλής, σπηλαιολογική ή αναρριχητική ζώνη με δύο λανιέρες αυτασφάλισης, σπηλαιολογική φόρμα, αντιολισθητικά παπούτσια με προστασία αστραγάλου που θα βραχούν, καλτσάκια νεοπρέν.

Μετακίνηση: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα μέσω Αγίας Μαρίνας ή Ραφήνας.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς): 23/9

Υπεύθυνοι κατάβασης: Αλέξανδρος Μαργιόλης, Νίκος Χαρίτος