ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

6/9 Εθνικός δρυμός Σουνίου – Ναός Ποσειδώνα – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 10:00 για Σούνιο για μια διαδρομή φυσιολατρικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Από το βάραθρο Χάος, διάσχιση κοιλάδων Σούριζας και Αγριλέζας, πλούσιων σε μεταλλευτικές δραστηριότητες, και κατάληξη σε παραλία στο Σούνιο. Μπάνιο και φαγητό. Επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα για το ηλιοβασίλεμα και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ5,ΥΔ +200μ.-300μ.

Δήλωση συμμετοχής από 1/9

Αρχηγοί: Λάζαρος Κουλπούζης, Διονύσης Κουκουλάς

12-13/9 Μονεμβασιά – Καβομαλιάς – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Νεάπολη Λακωνίας. Επίσκεψη στο φημισμένο σπήλαιο της Καστανιάς, ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας και το πλουσιότερο σε ποικιλομορφία στην Ευρώπη, ηλικίας 3 εκατ. ετών. Στη συνέχεια, αν το επιτρέψει ο χρόνος, κολύμπι στην παραλία Παυλοπέτρι προς παρατήρηση (με μάσκα θαλάσσης) της βυθισμένης αρχαίας πόλης. Το απόγευμα, κυκλική πορεία στη ρίζα του βράχινου όγκου της Μονεμβασιάς δίπλα στη θάλασσα και κατόπιν περιήγηση στην καστροπολιτεία (Κάτω και Άνω Πόλη).

Κυριακή: Πεζοπορία σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της Πελοποννήσου, κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Μαλέα, με τη θάλασσα να απλώνεται ακριβώς από κάτω. Από το παράλιο ψαροχώρι του Προφήτη Ηλία, πορεία προς το εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας και στη συνέχεια προς το κατάλευκο ξωκλήσι της Αγ. Ειρήνης, με κατάληξη στο νοτιότερο σημείο του ακρωτηρίου, τη Μονή του Αγ. Γεωργίου Μαλέα (13ος-14ος αιώνας), ένα πανάρχαιο ερημητήριο χτισμένο σαν αετοφωλιά πάνω στα απόκρημνα βράχια. Επιστροφή από τα ίδια και επίσκεψη στο απολιθωμένο φοινικόδασος του Καβομαλιά, ηλικίας 2-3 εκατ. ετών. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ 150μ., ΒΔ 1.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 2/9

Αρχηγός: Μάκης Κακολύρης

20/9 Γεράνεια – Μεγάλη Ντουσκιά (1050μ.) – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07.00 για Πίσια Κορινθίας. Ανάβαση, μέσα από γραφικό μονοπάτι, στην κορυφή της Μεγάλης Ντουσκιάς (1050μ.) με καταπληκτική θέα στις Αλκυονίδες, το Κορομπίλι, τη λίμνη Ηραίου και τα γύρω βουνά. Προώθηση στην Ψάθα για μπάνιο και φαγητό. ΩΠ 4-5, ΥΔ +/- 650 μ.

Δήλωση συμμετοχής από 10/9

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

25-27/9 Άνδρος – Β.Δ. 1

Παρασκευή: Αναχώρηση το απόγευμα από Ραφήνα με το πλοίο για Γαύριο, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ και δωμάτια.

Σάββατο: Προώθηση στη Χώρα – Νημποριό και πορεία από την παραλία, από σηματοδοτημένο μονοπάτι, προς Αποίκια – Κατακαλαίους – Βουρκωτή (ΩΠ 3, ΥΔ +420μ.). Στη συνέχεια, παράλληλα με τον ποταμό Άχλα, διάσχιση του υγροβιότοπου από σηματοδοτημένο μονοπάτι και κατάληξη στην παραλία της Άχλας (ΩΠ 4, ΥΔ -670μ.). Μπάνιο και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι μέχρι τη μονή Αγ. Νικολάου – περιφερειακό δρόμο Άνδρου (ΩΠ 2, ΥΔ +240μ.). Προώθηση στη Χώρα για φαγητό και επιστροφή στο Γαύριο.

Κυριακή: Προώθηση στο Έξω Βουνί και πορεία σε σηματοδοτημένο μονοπάτι που διασχίζει υπέροχους οικισμούς με εντυπωσιακή θέα στην ανατολική πλευρά του νησιού με κατάληξη στο Κόρθι. Πιθανή παράκαμψη για Πισκοπειό και επίσκεψη στο γεφύρι της Αγάπης, γνωστό από την ταινία Μικρά Αγγλία. Κατάληξη στον όρμο Κορθίου για μπάνιο στην παραλία της Γριάς το Πήδημα, με τον εκπληκτικό βράχο. Φαγητό, προώθηση στο Γαύριο και αναχώρηση με το πλοίο για Ραφήνα. ΩΠ 2,5-3, ΥΔ +112μ. -508μ.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 9/9

Αρχηγός: Δημήτρης Τυροπώλης