ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

10/9 Στρόπωνες – Χιλιαδού – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα –Στρόπωνες. Κατάβαση του όμορφου φαραγγιού των Στροπώνων μέσα σε καταπράσινο τοπίο μέχρι την παραλία της Χιλιαδούς. Μπάνιο, φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. Ώρες πορείας: 5.

Δήλωση από: 1/9

Αρχηγός/οί : Διονύσης Κουκουλάς, Λάζαρος Κουλπούζης

15-17/9 29η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Καστράκι (Μετέωρα). Τακτοποίηση στο camping Βράχος σε σκηνές και τροχόσπιτα. Προσκαλούμε όλους τους αναρριχητές του Ομίλου να δώσουν δυναμικό παρών και να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή για τον καλύτερο συντονισμό της συνάντησης και την οργάνωση της ασφαλιστικής κάλυψης.

Δήλωση από: 6/9

17/9 Άνω Αλμυρή – Κατακάλι – Παλιά Σιδερώνα – Β.Δ.1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Άνω Αλμυρή Κορινθίας. Από εκεί πορεία σε μονοπάτι μέσα από πευκόφυτες πλαγιές με καταπληκτική θέα στον κόλπο της Ωραίας Ελένης και στα Γεράνεια και ανάβαση στο ψηλότερο σημείο (Προφ. Ηλίας, 570μ.). Κατάβαση πάλι από μονοπάτι προς το Κατακάλι και την παραλία του Σιδερώνα. Μπάνιο, φαγητό στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι και επιστροφή στην Αθήνα. Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 500μ.

Δήλωση από: 11/9

Αρχηγός/οί : Γιώργος Μέτσος

17/9 Φαράγγι Νέδας – canyoning 2-1-II

Κυριακή: Μετάβαση με ιδιωτικά μέσα στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Κατάβαση του φαραγγιού της Νέδας, ενός ανοικτού και πανέμορφου φαραγγιού χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Τα πράσινα νερά και η πυκνή βλάστηση δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο. Προσέγγιση του σημείου όπου το φαράγγι σιγά σιγά στενεύει και ο ποταμός εισέρχεται σε σπηλιά μήκους 100μ., το Στόμιο. Ώρες κατάβασης: 5.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στοιχειώδης φυσική κατάσταση.

Εξοπλισμός: Πλήρης εξοπλισμός canyoning και στολή neoprene. Θα υπάρξει δυνατότητα ενοικίασης.

Δήλωση (μετά από συνεννόηση με τους αρχηγούς) από: 7/9

Υπεύθυνοι κατάβασης: Λευτέρης Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Μπέκας

23-24/9 Γκιώνα: Καλοσκοπή – Πυραμίδα (2508μ.) – Χαράδρα Ρεκάς – Β.Δ.3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 06:00 για Καλοσκοπή. Ανάβαση από την τοποθεσία Μνήματα (1300μ.) – Βαθειά Λάκκα – Διάσελο – κορυφή Πυραμίδα (2508μ.) και κατάβαση στη Λάκκα Καρβούνη για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ (1750μ.). Ώρες πορείας 7. ΥΔ: 1200μ.

Κυριακή: Αναχώρηση στις 08:00 από το καταφύγιο και κατάβαση στο χωριό Βίνιανη (550μ.) από την χαράδρα της Ρεκάς. Ώρες πορείας: 5. ΥΔ: 1200μ. Μπάνιο και φαγητό στην Ιτέα και επιστροφή στην Αθήνα.

Δήλωση από: 12/9

Αρχηγός : Αντώνης Παπάδης

29/9-1/10 Όλυμπος – Β.Δ. 2 & 4

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Λιτόχωρο Πιερίας. Άφιξη αργά το βράδυ και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή αντίσκηνα.

Σάββατο: Πεζοπορική ομάδα: Προώθηση μέχρι την Παλαιά Μονή Αγ. Διονυσίου. Ανάβαση από μονοπάτι δίπλα στον Ενιπέα μέχρι την τοποθεσία Πριόνια και στη συνέχεια μέχρι το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός για διανυκτέρευση. Ώρες πορείας: 5. ΥΔ. 1200μ. Β.Δ. 2
Ορειβατική ομάδα: Προώθηση στην τοποθεσία Πριόνια. Ανάβαση από μονοπάτι μέχρι τη θέση Λιβαδάκι και κατόπιν στις κορυφές Πάγος και Καλόγερος από την εντυπωσιακή κορυφογραμμή τους με θέα προς το συγκρότημα των ψηλών κορυφών. Κατάληξη για διανυκτέρευση στο καταφύγιο ανάγκης στον Αγ. Αντώνιο (οι προμήθειες σε τρόφιμα και νερό θα μεταφερθούν από τους συμμετέχοντες). Ώρες πορείας: 9. ΥΔ: 1800μ. Β:Δ: 4.

Κυριακή: Πεζοπορική ομάδα: Από το καταφύγιο, ανάβαση στην κορυφή Σκολιό και στη συνέχεια κατάβαση στο οροπέδιο της Μεγάλης Γούρνας και στο χωριό Κοκκινοπλός από τη χαράδρα της Σταλαγματιάς. Ώρες πορείας: 7. ΥΔ. 800μ. ΒΔ: 2.
Ορειβατική ομάδα: Κατάβαση προς τη κορυφή Χότζας και στη συνέχεια διάσχιση της κορυφογραμμής του Φλάμπουρου και του Κίτρους με καταπληκτική θέα στο πέταλο των ψηλών κορυφών. Από το Κίτρος κατάβαση στο χωριό Κοκκινοπλός. Ώρες πορείας: 8. ΥΔ: 300μ. ΒΔ: 4.

Δήλωση με προκαταβολή από: 5/9

Αρχηγός/οί : Γιάννης Δημητράκης, Αντώνης Παπάδης