ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

1/11 Εύβοια: Μονοπάτι Ηρώς – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για τα Πολιτικά Ευβοίας και συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση του ΕΟΣ Χαλκίδας στη μνήμη της Ηρώς Μαραγκού, εμπνεύστριας της διαδρομής που θα ακολουθήσουμε: κυκλική πορεία σε πευκόφυτο μονοπάτι με ωραία σημεία θέας. Μετά το τέλος της διαδρομής, κεράσματα στο χώρο αναψυχής που υπάρχει εκεί και στη συνέχεια επίσκεψη στο γειτονικό Μοναστήρι της Παναγίας Περιβλέπτου, για να απολαύσουμε το μοναδικό αφέψημα των μοναχών. Φαγητό στα Πολιτικά και επίσκεψη στον μοναδικό ανακαινισμένο μεσαιωνικό πύργο των Πολιτικών. ΩΠ 5, ΥΔ 300μ.

Δήλωση συμμετοχής από 22/10

Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας

7-8/11 Βαρδούσια – Κόρακας (2495μ.) – Β.Δ. 2 & 3

Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Αθανάσιο Διάκο (Μουσουνίτσα). Ανάβαση στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη θέση Μετερίζια (2000μ.) για την διανυκτέρευση. ΩΠ 3, ΥΔ 1000μ., ΒΔ 2.

Κυριακή: Ανάβαση από καλογραμμένο μονοπάτι στις Πόρτες και τον Μέγα Κάμπο και από εκεί στην ψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων, τον Κόρακα (2495μ.) Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο του ΠΟΑ και στη συνέχεια στον Αθανάσιο Διάκο. ΩΠ 8, ΥΔ + 500μ. – 1500μ., ΒΔ 3.

Δήλωση συμμετοχής από 27/10

Αρχηγός: Νικόλας Αναστασόπουλος

15/11 Δίρφυς – Μονοπάτι των Βλάχων – Β.Δ. 1

Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Άνω Στενή – Διάσελο Δίρφης. Πορεία από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας και κατόπιν πορεία από την πλευρά του Αιγαίου κάτω από τις κορυφές της Δίρφης πάνω στο παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Βλάχοι βοσκοί για να μετακινήσουν τα κοπάδια τους. Εκπληκτική θέα μέχρι τις Σποράδες. Κατάληξη στο χωρίο Γλυφάδα. Φαγητό στην Αρτάκη και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4,ΥΔ +200μ-800μ.

Δήλωση συμμετοχής από 5/11

Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης

21-22/11 Χελιδόνα κλασική (1974μ.) – Κόψη Αηλιάδων – Β.Δ. 1 & 3 ή 3+

Σάββατο: Αναχώρηση στις 06:30 για Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου. Πορεία σε μονοπάτι δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό προς το πετρογέφυρο των Κορυσχάδων και ανάβαση μέχρι το χωριό Κλαυσί. Μικρή στάση στην όμορφη πλατεία του χωριού και πορεία σε μονοπάτια και δασικό δρόμο μέχρι το Μεγάλο Χωριό. Εάν υπάρξει χρόνος, συνέχιση μέχρι τον οικισμό του Γαύρου και ανηφορική πορείαμε κατάληξη στο Παλιό Μικρό Χωριό, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές. ΩΠ 4 ή 5, ΥΔ 400μ. ή 500μ., ΒΔ 1.

Κυριακή:
Ομάδα Α: Πορεία από δασικό δρόμο και μονοπάτι μέσα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές της Χελιδόνας μέχρι την ομώνυμη κορυφή (1974μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο χωριό. ΩΠ 6, ΥΔ 1100μ., ΒΔ 3.
Ομάδα Β: Πορεία από δασικό δρόμο μέχρι το εκκλησάκι του Αη Σώστη, διάσχιση της όμορφης κόψης από εύκολα αλλά εκτεθειμένα βράχινα περάσματα και κατάληξη στην κορυφή. Επιστροφή στο χωριό μαζί με την Ομάδα Α από την κλασική διαδρομή. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ9, ΥΔ 1100μ., ΒΔ 3+.

Εξοπλισμός: Κράνος, ζώνη αναρρίχησης, λανιέρες, κορδονέτα, 2 καραμπίνερ ασφαλείας.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 3/11

Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Λάζαρος Κουλπούζης

28-29/11 Β. Ταΰγετος – Γιορτή Μπουκουβάλας – Β.Δ. 1

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Καστόρειο Λακωνίας. Κυκλική πορεία: Μαρμαρογέφυρο – Αγ. Μάμας – σπηλαιοξωκλήσια Αγ. Λουκά και Μεσοσπορίτισσας – Μαρμαρογέφυρο. ΩΠ 3,ΥΔ μικρή.
Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο και, νωρίς το βράδυ, συμμετοχή στα δρώμενα της Μπουκουβάλας με τη γιορτή του λαδιού, κεράσματα, μουσική και χορό.

Κυριακή: Προώθηση στο Γεωργίτσι, το μπαλκόνι του Ταΰγετου. Πορεία από δασικό δρόμο, είσοδος στο μαγευτικό φαράγγι των Μύλων και κατάληξη στο Καστόρειο. Αν λόγω βροχών το φαράγγι δεν περνιέται, θα πραγματοποιηθεί άλλη ανάλογη πορεία στην περιοχή. ΩΠ 4, ΥΔ -500μ.

Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 10/11

Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα.